”DANSUL DELHI”, de Ivan Vârâpaev la Teatrul National Iasi

Regizorul Radu Afrim se întoarce pe aceeași scenă ofertantă a Teatrului³. De această dată, cu o piesă a dramaturgului Ivan Vîrîpaev, inițiatorul mișcării artistice Oxygen, continuatorul fenomenului Noua Dramă din Rusia: DANSUL DELHI

  • sambata, 7 noiembrie 2020, ora 19:00, sala Teatru³ (Teatru la Cub)
  • duminica, 8 noiembrie 2020, ora 19:00, sala Teatru³ (Teatru la Cub)

Traducere: Elvira Rîmbu. Distributie: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu, Pușa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu. Regia: Radu Afrim. Scenografia: Cosmin Florea. Asistent regie: Simona Ionelia Țăruș.

dansul delhi poate fi văzut ca un spectacol format din șapte piese într’un act (cu titluri scrise înainte de fiecare piesă) însă eu nu exclud nici varianta unei singure piese în șapte acte. am repetat împreună cu actorii ținând cont de ambele posibilități. uneori, la repetiții, stăteam cu toții pe malul heleșteului unei logici ademenitoare gata să intram în apa lui care-ți trece peste cap și peste mâini, deși aveam în spatele nostru o mare de posibilități. aceasta e o piesa despre inimă, nu despre creier. este despre a’ți asculta bătăile inimii. tot timpul. pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansăm. poveştile lui vîrîpaev sunt spuse în buclă / în loop destinele și cuvintele se repetă sunt aceleași întâmplări cu alte trupuri care se învârt ca în tabloul lui Burne-Jones on the whell of fortune și din când în când mai coboară pe insula morții pentru o moarte mai scurtă sau mai lungă.” (radu afrim)

La Teatrul Național Iași, Radu Afrim a mai montat: Dawn Way de Oleg Bogaev (2011), Visul unei nopți de vară după William Shakespeare (2012), Femeia mării după Henrik Ibsen (2014) și Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino (2017).

BILETE

Pret bilet: 40 lei. Biletele se pot procura de la Agenția Teatrală si online pe www.myticket.ro.

AGENȚIA TEATRALĂ(str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR): 12.00– 17.00, luni, marți, joi, vineri, sâmbătă. Miercuri și duminică: închis. Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tarziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: