FIE Iași: „Dansează cu Noi”

„Dansează cu Noi” la FIE/ foto QuasarNouă şcoli de dans din Iaşi vor oferi publicului, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, adevărate regaluri coregrafice, zilnic, între 14 şi 23 iunie, în intervalul orar 17.00-19.00, pe scena de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

În perioada 14-23 iunie, pe scena în aer liber de pe bulevardul Ştefan cel Mare vor evolua cele mai importante trupe de dans modern, clasic şi contemporan din Iaşi. Demonstraţiile de dans vor debuta pe 14 iunie, când membrii şcolilor de dans şi ai cluburilor de fitness vor susţine, pe scena amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, câte o scurtă prezentare, oferind astfel publicului ocazia de a anticipa evenimentele programate pentru zilele următoare.

Sâmbătă, 15 iunie, reprezentanţii Colegiului de Arte “O. Băncilă” din Iaşi vor susţine o lecţie interactivă de dans contemporan, încercând să transmită ritmul şi paşii de dans publicului, în cadrul unei reprezentaţii “De la Clasic la modern”.

Formaţia şcolii de dans “Bel Art”, coordonată de profesorul coregraf Cătălina Negru, va oferi, pe 16 iunie, cursul deschis de dans “Senzaţia Valsului”.

Pe 17 iunie, timp de două ore, Clubul “Moving” va prezenta mişcarea “Port de Bras”, un complex de mişcări inspirate din dans, balet, stretching, exerciţii de postură, fitness şi aerobic.

Reprezentanţii Şcolii de Tango din Iaşi – Tango desde Pasion – vor încerca, pe 18 iunie, să vă incite curiozitatea prezentându-vă o serie de noţiuni de Tango Argentinian, suficiente pentru a răspunde unei invitaţii la dans: atitudine, eleganţă, stil, muzicalitate, echilibru, basic steps şi improvizaţie.

Clubul de dans sportiv Nikons îi aşteaptă pe ieşeni, pe 19 iunie, să experimenteze dansul, ca sport de performanţă.

Pe 20 iunie, Şcoala Universul Latino Dance Iaşi va oferi o demonstraţie-show de dansuri caraibice (Salsa, Bachata, Merengue) şi o lecţie interactivă deschisă publicului.

Şi stilul “street dance” va fi bine reprezentat. Pe 21 iunie, Formaţia Quasar Dance, alături de coregraful Alexandru Ignat, vor ajuta spectatorii să înveţe o astfel de coregrafie ce poate fi practicată de toţi cei dornici de distracţie.

O nouă zi – o nouă călătorie în lumea dansului, de data aceasta de pe toate meridianele globului. Ansamblul de dansuri experimentale Coconiţe şi Trupa de dansuri ruseşti Raduga vor oferi, pe 22 iunie, momente de câte 6 şi 7  dansuri,  fiecare   coregrafie  reprezentând  câte  un  alt  spaţiu cultural.

Ultima zi “Dansează cu Noi” este rezervată unui “Best of” al celor mai populare şcoli de dans din Iaşi. Programul va cuprinde o selecţie a momentelor care au avut parte de popularitate crescută pe parcursul festivalului, iar publicul interesat va avea şansa de a participa la o lecţie suplimentară de dans.

INFO

www.fieiasi.ro

www.facebook.com/fie.iasi

www.ziaruldeiasi.ro/stiri/festivalul-fie-iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: