Daniela Zeca-Buzura va dialoga cu cititorii ieseni pe tema “Literatura si televiziune”

DanielaZeca-BuzuralaIasi

Marti, 3 martie, incepind cu ora 18.00, la Librarium Palas (Palas Mall, nivel 0), Daniela Zeca-Buzura va dialoga cu cititorii ieseni pe tema „Literatura si televiziune”, pornind de la celebra trilogie orientala semnata de autoare: ”Istoria romantata a unui safari”, ”Demonii vintului”,  ”Omar cel orb”, toate trei aparute la editura Polirom si aflate pe lista de betselleruri ale editurii.

Invitați, alaturi de autoare: Nicoleta Munteanu, Daniel Condurache, redactorii Alecart, membrii Asociației Studenților Jurnalisti la Iasi

Desi se petrece pe controversatul si fascinantul tarim al Africii de Nord, ”Istoria romantata a unui safari” este o parabola a vinatorii intr-o lume globala, a competitiei: o tinara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa, dar scurta poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori si miresme al unei lumi stravechi in transformare.

Cititorii indragostiti de rebela si pasionala Darrielle din ”Istoria romantata a unui safari” vor gasi in ”Demonii vintului” o noua poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut inca „vocea hipnotica de sirena” din proza Danielei Zeca sint pusi in fata unei istorii noi despre pasiune, aur si putere.

”Omar cel orb” este o carte palpitanta despre paradis si infern, iubire, credinta si moarte, prin care Daniela Zeca anuleaza un mit: acela care ne convingea ca un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care ii apartin in mod nativ. Acest ultim roman al trilogiei orientale afirma raspicat ca, in mileniul al treilea, subiectele, dar si problemele lumii globale sint ale tuturor si nu le putem rezolva decit impartasindu-le.

De la ora 14:00,  in Sala Senat a Universitatii ”Al. I. Cuza” din Iasi scriitoarea va participa la dezbaterea “Talk show-ul – dispozitiv simbol si strategic al neoteleviziunii, pornind de la noul volum de media semnat de Daniela Zeca-Buzura, ”La taclale cu idolii”, Editura Polirom – 2015.

Moderator: Adrian Serban. Evenimentul va includse si o proiectie de film

zeca-sala-senat

DESPRE AUTOARE

Daniela Zeca-Buzura este absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a unui masterat in stiintele comunicarii. Din anul 2001 este doctor in filologie al Universitatii din Bucuresti si lector la catedra de presa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul aceleiasi universitati. La sfirsitul anului 2006 a primit distinctia „Personalitatea europeana a anului pentru Romania” – sectiunea televiziune, acordata de Fundatia Eurolink si Comisia Europeana. Din martie 2003 a fost redactor-sef al redactiei Literatura Arte, iar in perioada 2004-2012, directorul canalului de televiziune TVR Cultural. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Romanesc, 1994), Ingeri pe carosabil (proza, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critica literara, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009; Premiul pentru eseu al Asociatiei Nationale a Profesionistilor de Televiziune din Romania), Istoria romantata a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vintului (roman, Polirom, 2010, 2013), Zece zile sub val / Ten Days Under the Veil (jurnal de calatorie, Litera, 2011) si Omar cel orb (roman, Polirom, 2012; Premiul Cea mai indragita carte a anului). In prezent este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, producator si moderator al mai multor emisiuni de pe canalul TVR2 al serviciului public de televiziune.

INFO

Librarium Palas

Palas Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian

E-mail: librariumpalas@librariumgrup.ro

Web: www.librariumgrup.ro/avantgarde/librarium

FB: www.facebook.com/librarium.palas

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: