Daniela Zeca Buzura la Prelegerile Ateneului Tatarasi: Personajul vulnerabil/ 26 octombrie

afis Daniela Zeca Buzura la Prelegerile Ateneului Tatarasi: Personajul vulnerabil/ 26 octombrieVineri, 26 octombrie 2012, la ora 17.00, la Galeriile de Artă – Ateneul Tătăraşi din Iaşi (str. Pictorului, nr. 14), Daniela Zeca-Buzura va susţine o conferinţă cu titlul „Personajul vulnerabil”, pornind de la romanul „Omar cel orb”, publicat de curînd în colecţia „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) a Editurii Polirom, inclusiv în ediţie digitală. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Prelegerile Ateneului Tătăraşi”.

INVITATI

Alături de autoare, vor lua cuvîntul coordonatorul proiectului, director dr. Liviu Brătescu şi scriitorul Florin Irimia.

Conferinţa va fi urmată de un dialog cu studenţii Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Facultății de Litere (UAIC) pornind de la dispariţia postului TVR Cultural.

Moderator: George Onofrei, redactor-şef Suplimentul de cultură

DANIELA ZECA

Daniela Zeca este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi. La sfîrşitul anului 2006 a primit distincţia „Personalitatea europeană a anului pentru România“ – secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană. Din martie 2003 a fost redactor-şef al redacţiei Literatură Arte, iar în prezent este directorul canalului TVR Cultural.

A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Românesc, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critică literară, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009), Istoria romanţată a unui safari(roman, Polirom, 2009), Demonii vîntului (roman, Polirom, 2010) şi Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie, Litera, 2011).

Omar cel orb este cel mai recent roman al autoarei. Exotismul oriental ori febra pasiunii din Istoria romanţată a unui safari sau din Demonii vîntului lasă acum loc lucidităţii amare faţă de lumea controversată şi uluitoare a Iranului contemporan.

Intrarea liberă

INFO

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: