Miercuri, 29 aprilie, de la ora 16.30, Editura Polirom şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vă invită la conferinţa cu titlul „Europa încotro?”, susţinută de Daniel Dăianu. Evenimentul este prilejuit de apariţia recentă, la Editura Polirom, a volumului ”Marele impas în Europa. Ce poate face România?” semnat de Daniel Dăianu.
Prelegerea va avea loc în Sala Senat a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Conferinţa va fi urmată de o prezentare a volumului semnat de Prof. Daniel Dăianu, Marele impas în Europa. Ce poate face România?, apărut în colecţia „Economie şi societate”, disponibil şi în ediţie digitală.
Prezintă: Prof. univ. dr. Adriana Zaiţ – Director al Departamentului de Cercetare din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor; Prof. univ. dr. Gabriela Pascariu – Directorul Centrului de Studii Europene; Prof. univ. dr. Ion Pohoaţă – Directorul Departamentului de Economie și Relații Internaționale. Moderează: Adrian Şerban, director editorial Polirom.
DESPRE CARTE
Europa se află într-un impas major, cu o criză economică şi financiară profundă, dublată de cea din zona euro, la care se adaugă o criză geopolitică acută provocată de anexarea Crimeii de către Rusia şi războiul din Ucraina. Pe un fundal extrem de complicat, România se confruntă cu nenumărate alegeri şi întrebări dificile. La acestea încearcă să răspundă profesorul Daniel Dăianu într-un volum ce reuneşte o serie de articole şi analize pe teme de actualitate publicate în mass-media în ultimii ani.
Într-un stil dinamic şi angajant, textele retrasează marile probleme care au tulburat recent economia mondială, precum şi economia României în context european, abordînd aspecte dintre cele mai variate, precum reforma sistemului financiar, pericolul unei „stagnări seculare” sau resurecţia mişcărilor extremiste.
DESPRE AUTOR
Daniel Dăianu este profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, membru al Academiei Române şi membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României. A fost europarlamentar (2007-2009), ministru de Finanţe (1997-1998), economist-şef al Băncii Naţionale a României (1992-1997).
De acelaşi autor la Editura Polirom: ”Frontiere etice ale capitalismului” (coord., în colab. cu Radu Vrânceanu, 2006), ”Ce vom fi în Uniune. Pariul modernizării României” (2006), ”Capitalismul încotro?” (2009), ”Cînd finanţa subminează economia şi corodează democraţia” (2012).
INFO
Editura Polirom