DaKINO 2011, 21-26 noiembrie

Festivalul DaKINO revine anul acesta la structura sa initiala, aceea de Competitie de scurtmetraj fictiune si animatie, filmele selectate de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor concurand pentru Trofeul DaKINO, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine si respectiv Premiul Special al Juriului.

In plus, publicul va acorda prin vot premii pentru Cel mai bun scurtmetraj si respectiv Cel mai bun documentar din cadrul sectiunii Brilliant Docs. Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor pentru competitia de scurtmetraje cuprinde 57 de filme din 25 de tari.

metoda-periculoasa-dangerous-method

Gala de deschidere DaKINO va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David Cronenberg, "Metoda Periculoasa/ A Dangerous Method".

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru trofeul DaKINO 21, lacategoriile “cea mai buna regie” si “cea mai buna imagine”, dar si pentru premiul special al juriului. Premiile vor fi acordate in urma deliberarii juriului format din Anca Damian, regizor, scenarist si producator, actrita Ana Ularu, regizorul Yacine Sersar, cistigator al trofeului DaKino 19, precum si al editiei aniversare DaKINO 20, John Ketchum, cofondator al Filminute (Festivalul International de Filme de 1 minut), si producatorul Mihai Orasanu. Valoarea totala a premiilor ce vor fi acordate in cadrul acestei editii a DaKINO se ridica la 8.000 de euro. Publicul va acorda prin vot premiul pentru cel mai bun scurtmetraj si, respectiv, cel mai bun documentar, in sectiunea Brilliant Docs.

Cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc la cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman din Capitala.

Gala de deschidere a evenimentului va avea loc pe 21 noiembrie, la cinematograful Patria, si va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David Cronenberg, “Metoda Periculoasa/ A Dangerous Method”. Cu Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen si Vincent Cassel in rolurile principale, “A Dangerous Method” evoca relatia intensa dintre Carl Jung (Fassbender) si Sigmund Freud Mortensen) si, prin intermediul acesteia, inceputurile psihanalizei. “A Dangerous Method” a avut premiera la Festivalul International de Film de la Venetia 2011, in competitia oficiala.

Productiile  romanesti din cadrul Competitiei de Scurtmetraj:

GROWING, regia Roxana Bentu

CATEGORIA GREA, regia Olivia Caciuleanu

ZI FRUMOASA DE PRIMAVARA, regia Bogdan Ciubotaru

GRAND HOTEL ITALIA, regia Rodi Cotenescu

LOST SPRINGS 2, regia Andrei Dobrescu

STRUNG LOVE, regia Victor Dragomir

FATA DIN TRANSILVANIA, regia Sabin Dorohoi

SUPERMAN, SPIDERMAN SAU BATMAN, regia Tudor Giurgiu

ADULTER, regia Peter Kerek

PICIOR DE PORC 3LEI/ KG, regia Stefan Marin, Rares Neagu

JAFUL, regia Dan Radu Mihai

PESTELE CEL MARE, regia Cristian Negoescu, Razvan Tache

AJUTOR, regia Edy Obretin

MOMENTE, regia Dorin Pene

DAKINO 2011

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: