Dacia Lodgy – primele imagini oficiale (FOTO)

Dacia a facut publice primele imagini oficiale cu noul sau model, Lodgy. In concordanta cu filosofia marcii Dacia, Lodgy este un model al carui principal atu este spatiul interior, precum si polivalenta.

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy - primele imagini oficiale

Lodgy va putea fi comandata in variante cu 5 sau 7 locuri, fiind mai lunga decit actualul MCV (4.5 metri), ceea ce permite si un spatiu mai mare pentru portbagaj, chiar si in versiunea cu 7 locuri. De altfel, numele masinii deriva din englezescul „lodge”, care trimite la trasatura sa majora: capacitatea de a gazdui o intreaga familie si bagajele sale.

Dacia nu a facut inca publice detalii privitoare la noile echipamente care vor aparea pe masina, insa ne putem astepta ca toate versiunile de Lodgy sa fie echipate cu ESP, iar in optiune sau in echiparile superioare sa apara senzorii de parcare pentru spate, pilotul automat sau climatizarea automata. Ramine sa vedem la Geneva, in martie, care vor fi in mod exact echipamentele noi aduse de Dacia pentru acest model.

Diferentele dintre Lodgy si MCV vor fi si la nivelul modularitatii interioare, Lodgy fiind un monovolum mai bine adaptat la necesitatile unei familii decit un break. Ne putem astepta ca Dacia sa ofere solutii de stocare la interior specifice monovolumelor, dar ramine de vazut daca rabatarea scaunelor din spate va oferi un spatiu de incarcare perfect plan, cum se intimpla la monovolumele moderne.

Diferenta intre Lodgy si monovolumele mai scumpe ale marcii Renault va sta nu doar in pret, care nu ar trebui sa

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy - primele imagini oficiale

depaseasca 17.000 de euro pentru cel mai dotat model, ci si in nivelul mai redus de siguranta (probabil patru stele EuroNCAP, avind in vedere destinatia preponderent vestica a acestei masini), precum si materialele mai ieftine de la bord.

Motorizarile nu trebuie sa rezerve surprize, printre ele urmind sa avem obisnuitele 1.6 110CP si 1.5 dCi 110 CP. Ramine de vazut daca Dacia va oferi si un propulsor turbodiesel mai puternic pe aceasta masina.

Garantia oferita de Dacia este de 3 ani, iar primele modele vor fi disponibile in showroom-uri inca din aceasta primavara.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

1 comentariu la “Dacia Lodgy – primele imagini oficiale (FOTO)”

  1. Neagoe D says:

    Aceste masinicare apar nu sunt scumpe fata de ce ne ofera alte piete,dar la salarile noastre nu cred ca ne permitem sa le cumparam.Daca a-m fi platiti in euro a-m putea achizitiona si noi asa ceva.Eu cred ca in conditile astea raman tot cu Loganul meu 1,5 dci.Sa de-a Dumnezeu sa fie bine sa nu fie rau si sa avem succes.Toate cele bune urez DACIEI.

Scrie un comentariu: