Dacia Lodgy a fost lansat, in premiera mondiala, la Geneva (VIDEO)

Modelul de familie Lodgy,  in configuratie cu cinci sau cu sapte locuri la un pret pornind de la 9 500 Euro (TVA inclus) a fost lansat oficial la Geneva. Clientii din Romania pot comanda noul model incepand cu data de 7 martie 2012.

Dacia Lodgy - lansare Geneva

Dacia a lansat Lodgy, in premiera mondiala, noul model de familie Dacia fiind disponibil în versiuni cu cinci si sapte locuri, la un pret pornind de la 9.500 de euro, TVA inclus

SPATIOS SI FUNCTIONAL

Dimensiunile exterioare (4,5 m lungime si 1,75 m latime) reflecta generozitatea spatiului interior, care este suficient de incapator pentru a gazdui in conditii de confort deplin pana la sapte pasageri. Lodgy este „best in class” in termeni de spatiu disponibil pentru ocupantii randului al treilea de scaune. Cele trei locuri de pe randul al doilea sunt echipate in serie cu sistemul Isofix, care permite atasarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii. Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai incapatoare portbagaje din segmentul sau. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 in configuratia cu doua locuri, 827 dm3 in configuratia cu cinci locuri si 207 dm3 in configuratia cu sapte locuri.

Primul membru al noii generatii de automobile Dacia

Lodgy este primul membru al unei noi generatii de vehicule Dacia, care beneficiaza de un design interior atragator si prestatii moderne. O atentie deosebita a fost acordata aspectului interior, care beneficiaza de o noua plansa de bord, materiale de calitate si o dispunere ergonomica a comenzilor. Versiunea Laureate dispune de elemente de design din crom la nivelul consolei centrale si al plansei de bord. Gama Dacia Lodgy este construita intr-o maniera simpla, cu trei nivele de echipare.

Noi elemente de tehnologie si conectivitate

O noutate absoluta in gama Dacia este sistemul de navigatie si multimedia (MEDIA NAV) disponibil in optiune la un pret imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB si priza jack, Bluetooth® si sistem de navigatie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm). Din pagina de meniu pot fi accesate cu usurinta cele sase functii esentiale: radio, multimedia, telefon, harta, sistem de navigatie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth® permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor si a istoricului apelurilor, precum si ascultarea fisierelor muzicale de pe suporturi portabile.

Prizele USB si jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afisate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face usor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comanda de la volan.

O alta noutate in gama Dacia isi face aparitia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate. Acesta ii permite soferului sa stabileasca o viteza de rulare pe care nu doreste sa o depaseasca si sa conduca astfel in deplina siguranta si fara griji.

O alta tehnologie utila disponibila optional, in acelasi pachet cu limitatorul de viteza, este sistemul de asistenta la parcarea cu spatele. Lodgy propune ca noutate absoluta in gama Dacia scaunele incalzite pentru locurile din fata, disponibile optional pe nivelul de echipare Laureate.

O NOUA GAMA DE MOTOARE

Pentru Lodgy sint disponibile doua motoare pe benzina: 1.6l 85 CP si propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzina cu injectie directa turbo din cadrul Grupului Renault. Cu o cilindree de 1.2 litri, el ofera performante excelente la nivelul consumului de carburant si al emisiilor de CO2.

Oferta diesel este reprezentata de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea si performantele sale. Versiunile dCi 90 si dCi 110 beneficiaza de semnatura Dacia eco², care evidentiaza nivelul scazut al consumului si al emisiilor de CO2.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: