Dacia literară vă invită la dezbatere: Iașul turistic – certitudine sau iluzie?

dacia literara dezbatere

Marți, 30 august 2016, cu începere la ora 17, în Galeriile „Pod Pogor” va avea loc cea de-a doua ediție a Dezbaterilor revistei „Dacia literară”.  Având tema Iașul turistic – certitudine sau iluzie?, dezbaterea  de marți dezvoltă dosarul de presă realizat în numărul de vară al publicației, axat pe potențialul turistic la orașului Iași.

Întâlnirea va încerca să răspundă la întrebări diverse precum: „Este Iașul un oraș cu vocație turistică? Cine și de ce ne vizitează? Cine și de ce nu ne vizitează? Există o strategie de dezvoltare a turismului ieșean? Cine ar trebui să o articuleze și să o pună în practică?”

Invitatul special al dezbaterii va fi Florin Bărhălescu, antreprenor în domeniul turismului. Alături de el, vor participa la discuție reprezentanți ai autorității publice locale, operatori și antreprenori din turism.

Evenimentul va fi moderat de redactorul-șef al „Daciei literare”, Călin Ciobotari, care a declarat: „Dezbaterile revistei Dacia literară își propun să abordeze probleme ale Iașului cultural, într-o manieră deschisă, în spiritul critic, decrispat, al junimismului, dar prin metodele debate-ului contemporan. Vedem în dialogul public și în întâlnirea cu celălalt date esențiale pentru o meditație onestă și constructivă asupra prezentului.

Dezbaterile revistei „Dacia literară” se aliniază politicii de reformare a revistei și de sincronizare cu aspectele actuale ale câmpului cultural.  Evenimentele, organizate de revista „Dacia literară” și  Muzeul Național al Literaturii Române Iași, își propun dezbaterea temelor de actualitate ale culturii, cu actorii implicați direct și cei interesați de soluții.

INFO

Revista ”Dacia literara”

www.facebook.com/dacia.literara

PE ACEEASI TEMA:

Dezbatere: “Revoluția tehnologică este benefică pentru dezvoltarea societății”

Nae Ionescu – mentor al generatiei interbelice

Comisarul european Marianne Thyssen sta de vorba cu iesenii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Adenium anunta lansarea proiectului Cartea Share

COLOCVIUL NAȚIONAL DE MUZICOLOGIE ediția a XX-a, 23-24 februarie 2018

Short Film Factory, editia de februarie @Ateneul din Iasi

“Bella Italia” – expoziție personale a fotografului Daniel Corban

Scrie un comentariu: