Cursuri saptamanale de mecanica pentru biciclete (incepatori)

PROBIKEADDICTION__CURSURI_M

Mecanica de supravietuire. Asa rezumam in trei cuvinte noua serie de cursuri pe care ProBikeAddiction le incepe de vara aceasta. Este vorba despre acele cunostinte de care ai nevoie pentru ca sa fii in siguranta cand mergi pe bicicleta prin trafic sau la o tura lunga – iti vei cunoaste bicicleta indeajuns de bine ca sa observi daca are o problema, sa-i faci reglaje corect  sau sa stii cand sa mergi la un mecanic profesionist.

Cursurile de mecanica de supravietuire sunt practice, asa ca pregateste-te sa primesti un sfat avizat si sa inveti exact operatiuni de reglare si intretinere. Nu vei mai merge la ghici dupa tutoriale de pe internet. O bicicleta bine intretinuta si reglata periodic este mult mai sigura si eficienta.

Cursurile de mecanica de biciclete vor avea loc saptamanal, martea de la ora 18:00, la Stup , pe Strada Lascăr Catargi, nr 62, un spatiu cat se poate de interesant si bike friendly.  Curriculum-ul cursului cuprinde:

 • pozitia ideala pe bicicleta
 • componentele bicicletei si denumirea lor
 • toolurile de care e nevoie cand faci mecanica si ce scule iei cu tine cand pleci la ture
 • verificarea optica a uzurii componentelor si descoperirea eventualelor defecte
 • identificarea gradului de dificultate al remedierii defectelor – pot sa rezolv singur sau trebuie sa merg la un mecanic specializat?
 • tehnici de rezolvare a problemelor simple de mecanica: rezolvarea unei pene (montare si demontare roata, cauciuc, camera, vulcanizare camera), reglarea corecta a franelor, reglarea corecta a schimbatoarelor; montarea, demontare si curatarea (lubrifierea) unui lant; verificarea asamblarii corespunzatoare e bicicletei – ex. suruburile sa fie stranse la pipa, ghidon etc.
 • Chestiuni legate de trafic – reguli, situatii neprevazute frecvente, semnalizare, parcurgerea intersectiilor importante din Iasi, schimbarea corecta a vitezelor.

Fiecare dintre cursanti va lucra pe propria sa bicicleta si pe bicicletele care exista drept material didactic. De asemenea, se vor pune la dispozitie toate materialele necesare bunei desfasurari a cursurilor (chituri de pana, leviere, imbusi, prese de lant etc.)

Cursul este gratuit si dureaza aproximativ 2 ore. Atentie! Locurile sunt limitate tocmai pentru ca sa putem acorda atentie fiecarei operatiuni in parte si fiecarui participant in parte. O grupa poate avea maxim 5 participanti.

Cursurile sunt organizate de Cristian Amariutei, cofondatorul ProBikeAddiction si mecanic cu peste 8 ani de experienta. Cristi a fost mecanicul oficial al competitiei nationale Golden Runner-Road Grand Prix si a organizat zeci de ture de cicloturism. De aceea, cunoaste exact problematica cea mai frecventa si poate oferi exemple practice pertinente si solutii de rezolvare pentru orice situatie de service este nevoie. In plus, ca ciclist cu experienta in Iasi, Cristi simte pulsul traficului de mai bine de 13 ani, avand peste 70.000 de kilometri parcursi.

Pentru implementarea proiectului ”Siguranta pe biciclete” ne-am bucurat de generozitatea Cercului de donatori Iasi, care prin Fundatia Comunitara Iasi ne-au asigurat fondurile necesare pentru demararea sa. Ne bucuram pentru increderea pe care au avut-o in noi si sunt invitatii nostri de onoare la oricare dintre cursurile saptamanale pe care le vom organiza in fiecare marti. ProBikeAddiction

IMPORTANT! ProBikeAddiction a gandit proiectul ”Siguranta pe biciclete” pentru a incuraja cat mai multe persoane sa practice ciclismul, atat ca parte a mobilitatii urbane, cat si ca modalitate de relaxare. In cadrul proiectului va fi elaborat un un ghid ce va contine chestiuni legate de deplasarea in siguranta in trafic. Experientele voastre ca ciclisti vor ajuta organizatorii sa realizeze un material realist, de aceea sunteti rugati sa completati chestionarul din acest link: goo.gl/forms/sqakMJU9pD.

Ultimul curs gratuit de mecanica din acest an va avea loc saptamana viitoare, marti, 27 octombrie, de la 18, la Stup. Detalii si inscrieri gasiti aici: http://bit.ly/1FsD133 Locurile sunt limitate!

INFO

ProBike Addiction

Web: www.probikeaddiction.ro

FB: www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Cursuri saptamanale de mecanica pentru biciclete (incepatori)”

 1. Veloteca says:

  Foarte buna initiativa. Asa, in curand se va reduce aglomeratia si poluarea.

 2. Andreea says:

  deocamdata mi-am luat bicicleta noua de aici si sper sa nu am nevoie prea curand de reparatii.

Scrie un comentariu: