Cursuri gratuite la UAIC: Diminuarea efectelor stereotipurilor de gen

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza, in perioada ianuarie-mai 2013, cursuri gratuite privind diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen. La aceste cursuri se pot inscrie femeile, experţii si operatorii mass-media din presa scrisa si audiovizuala, dar si personalul si managerii autoritaţilor locale din Regiunea de  Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamţ, Suceava si Vaslui) care sunt interesati de promovarea principiilor egalitaţii de sanse si ale societaţii incluzive.

stereotipuri de gen 640

Participantii la acest curs vor acumula informaţii si isi vor dezvolta deprinderi esenţiale pentru o mai buna intelegere a efectelor stereotipurilor de gen asupra evolutiei psihologice a persoanei in mediul familial, scolar, profesional. De asemenea, se va analiza si intelege impactul promovarii in mass-media a stereotipurilor de gen.

Cursul se desfasoara pe parcursul a 50 de ore, din care 12 ore de instruire teoretica si 38 de ore  de activitaţi practice in care se va elabora, sub indrumarea formatorilor, un portofoliu de lucrari corelate subtemelor de curs. La finalul cursului va avea loc o proba de evaluare teoretica sub forma unui test grila de verificare a cunostintelor dobandite. Cursantii care obtin note peste 6 vor primi un certificat de absolvire a cursului ce va fi eliberat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

INSCRIERE

Inscrierile se fac pana la data de 30 ianuarie 2013, la Centrul de Formare si Dezvoltare Profesionala pentru Femei din cadrul Universitaiii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (Str. Titu Maiorescu, nr. 12).

Dosarul de inscriere trebuie sa conttina urmatoarele documente (in original si copie): certificatul de nastere, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de casatorie (daca este cazul),  diploma de bacalaureat sau de licenta si adeverinţa de salariat (din care sa rezulte incadrarea si functia)  sau adevertnia de colaborator-voluntar (in domeniul mass-media). Mai multe informaţii sunt publicate la adresa www.rsf.uaic.ro .

Aceste cursuri se desfasoara in cadrul proiectului „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse” (ID 50679), coordonat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013.

Proiectul are ca obiectiv general prevenirea discriminarii pe criterii de gen pe piaţa muncii in scopul asigurarii accesului egal la ocupare si dezvoltare profesionala a femeilor si al promovarii principiilor incluziunii sociale si ale egalitaţii de sanse in zonele Nord-Est, Nord-Vest si Vest ale ţarii.

INFO

www.rsf.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: