Institutul Artmark de Management al Artei organizeaza în weekendul 26 – 27 iulie o noua sesiune de cursuri sub forma unei escapade artistice la Marea Neagra. Farmecul si pitorescul peisajelor îndeamna pasionatii de arta sa se aventureze pentru doua zile pe meleagurile Balcicului, Caliacrei si fostului Tomis pentru a descoperi pe viu una dintre cele mai cunoscute colonii artistice de la mare, dar si secretele managementului artei.
Astfel, pornind pe urmele artistilor români importanti sub îndrumarea Doinei Pauleanu, directorul Muzeului de Arta Constanta si expert în Colonia de la Balcic, si a criticului de arta Pavel Susara, cursantii vor descoperi Coasta de Argint din aceleasi perspective care altadata îi cucereau pe Regina Maria si întreaga pleiada de artisti români importanti.
Prima zi de cursuri, sâmbata, 26 iulie, va începe cu o introducere în piata de arta si se va continua cu o excursie catre Capul Caliacra si Balcic, unde se va vizita si Tenha Juvah – Palatul Reginei Maria. Astfel, iubitorii de arta se vor întoarce în istorie, în perioada de apogeu a Balcicului, ca sa-si imagineze cum artistii, înarmati cu sevaletul, cu pânzele, cu uleiurile sau pasteluri, intrau cu îndrazneala în inima Balcicului si a Marii Negre sa surprinda magia Orientului.
Cea de-a doua zi de cursuri se va desfasura la Muzeul de Arta Constanta, a doua institutie de acest gen din România, dupa Muzeul de Arta din Bucuresti. Programul celei de-a doua zile de cursuri, pe lânga ghidajul din cadrul Muzeului de Arta, unde cursantii vor face o incursiune deosebita în lumile lui Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Ioan Andreescu, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Anghel, Oscar Han, Ion Jalea, vor asista si la o serie de dezbateri din culisele pietei de arta.
Programul cursurilor, desi este unul complex, prin interactivitea si actualitatea abordarii temelor, faciliteaza accesul iubitorilor de arta la aspectede nisa ce guverneaza piata de arta din România: elemente esentiale de istoria artei, produse culturale românesti, valoarea financiara a operei de arta, factorii care influenteaza cota artistului pe piata interna si internationala, modalitati de valorificare si valorizare a artei în societatea contemporana si multe altele.
INSCRIERE
Taxa de participare la curs: 200 euro. Taxa include materialele de curs, cateringul pe parcursul celor 2 zile si transportul cu autocarul la Balcic si Caliacra. Înscrierile se fac online prin formularul de pe site-ul Institutului Artmark ori prin email la adresa office@alegearta.ro. Afla mai multe despre Lectorii Institutului Artmark.
Evenimentul face parte din obiectivele InstitutuluiArtmark de Management al Arteicare sustin la nivel national pasiunea pentru arta româneasca si interesul crescut al publicului pentru acest gen de programe educationale.
Absolventii cursurilor primesc un Atestat de participare.
INFO
Institutul de Management al Artei