Cursuri de cultură română pentru copii, la Madrid

icr-madrid

Sâmbătă, 28 februarie 2015, Institutul Cultural Român de la Madrid inaugurează prima sesiune de cursuri de cultură română la Madrid. Proiectul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de a organiza proiecte dedicate comunității românești rezidente în Madrid și este organizat cu sprijinul Direcției Românii din Afara Tării.

Cursurile sunt dedicate copiilor vorbitori de limba română cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani și vor fi structurate în două părți: una teoretică, urmată de una practică. Prin metode interactive și dinamice, copiii vor fi familiarizați cu tradiții, dansuri, literatură și pictură, fiecărei teme fiindu-i dedicate două întâlniri.

Paula Manolache, profesor de limba română în Regiunea Madrid în cadrul programului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, va susține cursurile dedicate tradițiilor, iar copiii se vor deprinde cu mărțișorul și obiceiurile pascale.

În lumea dansurilor tradiționale românești îi va introduce Laura Gostian, doctor în coregrafie și tehnici de dans, în prezent profesor la Universitatea Europeană din Madrid.

Din opera lui Gellu Naum și Tudor Arghezi, de la a căror naștere se împlinesc 100 și respectiv 135 de ani, vor face lecturi împreună cu Ruxandra Oancea, filolog format la București și Madrid și actor format la Școala Regală de Artă Dramatică din Madrid.

La cursurile dedicate picturii, Romana Preoteasa, licențiată în Arte Vizuale și Scenografie la Universitatea Națională de Arte din București, îi va familiariza cu personalitatea și creația lui Nicolae Tonitza (de la a cărui dispariție se împlinesc anul acesta 75 de ani) și a lui Ion Andreescu (165 de ani de la naştere).

Cursurile vor fi inaugurate sâmbătă, 28 februarie, de la ora 11.00 la ora 13.00, cu un atelier despre tradiții. Prima sesiune va fi despre și cu mărțișor, iar accesul este gratuit, cu înscriere în prealabil.

INFO

Institutul Cultural Român de la Madrid

Plaza de la Lealtad, 3 Entreplanta dcha. 28014 Madrid

Tel: +34 917589566

Fax: +34 915590135

www.icr.ro/madrid

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: