Cursuri de calculator oferite educatorilor si profesorilor cu fonduri UE

100 de educatori si invatatori din judet isi vor imbunatati competentele de utilizare a calculatorului in cadrul unui proiect de formare implementat cu fonduri europene.

Lanasarea proiectului

LANSAREA PROIECTULUI ''REŢEA INTERREGIONALĂ DE FORMARE ÎN SISTEM E-LEARNING A CADRELOR DIDACTICE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ''

Oportunitatea este oferita de Universitatea “Al.I. Cuza” in cadrul proiectului „Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar” (RIFSE).

Acestea vor participa, timp de patru luni, in perioada ianuarie – aprilie 2012, la o sesiune de formare continua in domeniul Tehnologiei Informatiei si a Comunicarii (TIC). Procedura de selectie a participantilor, – in total 200 de cadre didactice din judetele Iasi si Neamt -, a inceput in noiembrie si se va incheia la sfirsitul acestei luni.

“Pentru fiecare cursant in parte, participarea la aceasta sesiune de formare prezinta doua avantaje majore: subventii in valoare de 400 de lei pe luna, care vor putea acoperi cheltuielile de transport, achizitionarea unui PC si a conexiunii la Internet necesare participarii la sesiunea de formare, precum si obtinerea unui atestat de formare continua recunoscut de Ministerul Educatiei pe baza caruia participantii acumuleaza 30 de credite profesionale transferabile”, a precizat inspectorul scolar Stelian Hadimbu, membru in echipa de proiect.

Sesiunea de formare se adreseaza, in mod deosebit, cadrelor didactice cu deprinderi minime de utilizare a computerului si a internetului, care nu au parcurs alte programe de formare in sistem e-learning subventionate din fonduri europene.

DETALII: AICI

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: