Cursuri de barista, in septembrie, la Scoala Moldoveneasca de cafea

La școală înveți tot ce-ți trebuie pentru a prepara cafea cu desăvârșire. Te întâmpinăm cu toate dotările necesare învățării și cunoașterii cafelei, și preparării sale, clasic sau alternativ.  Aici lucrezi doar cu cafea de specialitate, proaspăt prăjită și echipamente profesionale, pe care le poți întâlni doar în cafenele.

În luna Semtembrie vor avea loc  3 cursuri, fiecare cu o durată de 2 zile: 18 -19 (marți – miercuri), 20 – 21 (joi – vineri) și 22 – 23 (sâmbătă și duminică).

TRAINERI – PROFESORI
La Școala Moldovenească de Cafea în această sesiune te antrenezi alături de Alin Spinu, om al cafelei cu experiență vastă, ca și barista dar și trainer. Trainer permanent și gazdă: Varga Emanuel – co-fondator al școlii, barista și prăjitor de cafea, cu experiență în domeniul Horeca și al cafelei de peste 7 ani.

În calitate de barmani și barista, Emanuel și Alin au lucrat pe parcursul timpului cu diferite sortimente de cafea, pe care le-au studiat și comparat, pentru a putea înțelege cafeaua mai bine și pentru a putea prepara băuturi de calitate.

MODULE DE CURS 
În cadrul școlii TE INIȚIEZI, pentru a deveni un bun cunoscător al cafelei și pentru a o prepara corect, și TE PERFECȚIONEZI pentru a deveni un barista cu calități de excepție. Modulele de curs pe care le poți accesa sesiunea aceasta:

  • 1. Barista Basic – noțiuni de bază despre cafea, obținere espresso, texturare cremă de lapte, dar și introducere în LATTE ART.

DE CE SĂ VII LA CURS? 
Esti invitat cu încredere în lumea cafelei, chiar dacă profesezi în domeniu sau nu. Cursurile organizate la școală se adresează persoanelor care lucrează în cafenele/baruri/restaurante, managerilor de astfel de locații și celor care lucrează în distribuție de cafea ori aparatură de preparare, dar și persoanelor mai puțin specializate, care prepară cafea pentru consumul propriu, pentru familie și prieteni.

Din luna Februarie 2017 de când au deschis oficial ușile școlii, le-au trecut pragul peste 30 de cursanți, amatori dar și profesioniști, dornici să se perfecționeze.

În cadrul cursurilor ai ocazia să pătrunzi în universul cafelei, să cunoști chimia din spatele fiecărui procedeu prin care se obține această băutură savuroasă, dar și alte specialități pe bază de cafea.  În final, stăpânești informațiile și abilitățile care te ajută să oferi clienților, partenerilor și familiei, o întreagă și veritabilă experiență.

INFO

Scoala Moldoveneasca de Cafea

Str. Scăricica, nr. 2, Iasi

Email: scoaladecafea@gmail.com

Telefon: 0753 353 956 – Carmen Manea

www.facebook.com/ScoaladeCafea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: