Curs gratuit de colinde la Biserica Toma Cozma

Si in acest an, conform traditiei consacrate, la Biserica Toma Cozma din Iasi se va desfasura Cursul gratuit de invatare a Colindelor – editia a XII-a, organizat de Asociatia Toma Cozma si sustinut de Daniela Mihaela Cojocaru, castigatoarea marelui trofeu “Mamaia 2010”.

Biserica Toma Cozma

Cursul este adresat tuturor persoanelor interesate, in mod special copiiilor, elevilor, studentilor si tinerilor, iar prima sedinta va avea loc sambata, 17 noiembrie, ora 12.00.

Toti participantii care vor dovedi consecventa si seriozitate, participand la Concertul final vor primi diplome si numeroase premii surpriza din partea lui Mos Craciun. De asemenea, absolventii cei mai talentati ai acestui curs se vor putea integra si in cadrul Cercului de muzica usoara „Psalm” organizat de Asociatia Toma Cozma, ai carui membri vor sustine un moment artistic in cadrul Concertului de Craciun.

Sarbatoarea Craciunului nu o serbam singuri. De aceea, explica PC Parinte Paroh Mihai Margineanu, inca din perioada premergatoare Sarbatorii Craciunului copii ne vestesc prin cant Nasterea Domnului care face intr-un fel o legatura de taina intre pruncul Iisus si copiii nostri. Pentru acest motiv, copiii – simbol al ingerilor de odinioara care vesteau lumii ca le-a venit pe lume Mantuitor – intoneaza colinde si bucura sufletul nostru crestin prin aceste colinde, prin modul cum le intoneaza, dar mai cu seama prin prezenta lor. Pentru acest motiv, la Biserica Toma Cozma se va reorganiza Cursul de Colinde in cadrul caruia copii si tinerii vor putea avea ocazia sa invete cel putin doua lucruri importante: intai de toate sa cante si apoi sa se bucure impreuna, sa cunoasca semnificatiile sarbatorii, ale traditiilor. Aceasta pentru ca frumusetea unei sarbatori sta si in modul in care o pregatim. Alaturi de bucuriile sarbatorii intotdeauna punem si emotiile pregatirii unei sarbatori. Si in felul acesta, m-am gandit sa le oferim copiilor si tinerilor bucuria de a pregati o sarbatoare, cum este sarbatoarea Craciunului.

INSCRIERI

Pentru inscrieri si detalii: 0741 706 602, 0761 621 994,

E-mail: parohiatomacozma@gmail.com

INFO

Biserica Toma Cozma

Str. Toma Cozma nr. 41
Telefon/ Fax:  (0232) 211 273
Preot Paroh Mihai Margineanu
Tel: 0742 044 844

parohiatomacozma.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: