Curs de inițiere în arta secolului XX

Victor-Brauner,-Compozitie-

În perioada 11 mai – 8 iunie, Institutul Artmark de Management al Artei  invită pasionații de artă să descopere enigmele celei mai semnificative manifestări culturale ale secolului XX – modernismul.

Timp de 5 săptămâni, în fiecare zi de luni, între 18:00 și 20:00, publicul va afla cum se privește și cum se trăiește arta modernă, parcurgând cronologic principalele etape din istoria acesteia, dobândind totodată instrumentele necesare pentru a interpreta avizat arta contemporană.

Cursul se concentrează pe cele mai importante mișcări artistice din Europa Occidentală și America de Nord, dar integrează și mișcările artistice paralele din România. De la primii pași ai modernismului, la tradiționalismul postbelic, la expresionismul abstract și până la minimalism și artă conceptuală sau pop art, cursul realizează un peisaj al artei ultimului secol în Univers, oferindu-vă reperele necesare pentru a înțelege arta zilelor noastre.

Cursul este susținut de istoricul de artă și curatorul Cristina Bogdan, lector de Istoria și Teoria Artei la London College of Communication și la University for the Creative Arts Farnham, redactor online al Revistei Arta și colaborator cu articole de specialitate pentru Notes on Metamodernism. Cristina a curatoriat expoziții independente în București, Paris, Londra și Viena și dezvoltă din 2014 ODD, un spațiu independent de artă în București.

Absolvenţii cursurilor vor primi un atestat de participare. Mai multe informații despre înscrierea la curs și repartizarea temelor în funcție de zi, pot fi consultate la www.alegearta.ro.

INFO

www.alegearta.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: