6 limbi romanice într-un singur curs pentru copii

6 limbi romanice într-un singur curs pentru copii/ afis iasiDoriti sa oferiti copilului dumneavoastra un program educativ dinamic pentru perioada de inceput a vacantei de vara? Institutul francez Iasi va propune o noua modalitate eficienta si ludica de exersare a notiunilor de baza ale limbilor romanice prin intermediul unor activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie. Cursul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani si se va desfasura in perioada 17 iunie – 12 iulie 2013. Programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii” va avea loc timp de 3 saptamani, cate 2 ore in fiecare zi.

Institutul francez Iasi propune un nou concept de invatare a limbilor straine prin intermediul exercitiilor interlingvistice. Este vorba despre programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii”, destinat copiilor de 8-11 ani si bazat pe intelegere scrisa si orala a unei intregi familii de limbi: limbile romanice.

Copiii vor invata astfel franceza, spaniola, italiana, portugheza, occitana si catalana prin activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie.

OBIECTIVE

Cursul are trei obiective principale: 1. construirea precoce a competentelor de intelegere in limbi romanice; 2. exersarea limbilor straine in spiritul activitatilor specifice ciclului primar; 3. dezvoltarea unei constiinte europene comune pentru copii de aceeasi varsta.

  • Ce este programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii”?

20 de lectii, in 6 limbi ale aceleiasi familii.

  • Pot fi invatate 6 limbi in acelasi timp?

Nu se invata cele 6 limbi, insa elevul va intelege suficient pentru a deprinde notiuni din stiinte, matematica, istorie, geografie sau tehnologie.

  • Pot fi asimilate informatii folosind limbi pe care nu l-am invatat inca?

Da! Insa nu in intregime, fireste! Pot fi intelese toate notiunile asemanatoare: exista foarte multe cuvinte care se aseamana.

  • De ce?

Deoarece aceste limbi – franceza, spaniola, italiana, portugheza, occitana si catalana –, asemenea limbii romane, au un stramos comun: limba latina, vorbita de vechii romani. Iata de ce le numim „limbi romanice”.

  • Pot asadar intelege limbi pe care nu le cunosc?

Da! Daca te obisnuiesti sa observi formele cuvintelor si modificarile sunetelor sau ale literelor in trecerea de la o limba la alta, folosindu-te de cunostintele pe care le vei invata astfel.

ÎNSCRIERI

Inscrierile au loc pana joi, 12 iunie, iar cursurile se vor desfasura la sediul Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26. Pentru inscrieri si informatii suplimentare: tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203; mail: equipe.iasi@institutfrancais-roumanie.com.

INFO

www.institutulfrancez.ro (pagina Iasi)

www.facebook.com/pages/Institut-francais-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: