6 limbi romanice într-un singur curs pentru copii

6 limbi romanice într-un singur curs pentru copii/ afis iasiDoriti sa oferiti copilului dumneavoastra un program educativ dinamic pentru perioada de inceput a vacantei de vara? Institutul francez Iasi va propune o noua modalitate eficienta si ludica de exersare a notiunilor de baza ale limbilor romanice prin intermediul unor activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie. Cursul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani si se va desfasura in perioada 17 iunie – 12 iulie 2013. Programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii” va avea loc timp de 3 saptamani, cate 2 ore in fiecare zi.

Institutul francez Iasi propune un nou concept de invatare a limbilor straine prin intermediul exercitiilor interlingvistice. Este vorba despre programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii”, destinat copiilor de 8-11 ani si bazat pe intelegere scrisa si orala a unei intregi familii de limbi: limbile romanice.

Copiii vor invata astfel franceza, spaniola, italiana, portugheza, occitana si catalana prin activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie.

OBIECTIVE

Cursul are trei obiective principale: 1. construirea precoce a competentelor de intelegere in limbi romanice; 2. exersarea limbilor straine in spiritul activitatilor specifice ciclului primar; 3. dezvoltarea unei constiinte europene comune pentru copii de aceeasi varsta.

  • Ce este programul „6 limbi romanice intr-un singur curs pentru copii”?

20 de lectii, in 6 limbi ale aceleiasi familii.

  • Pot fi invatate 6 limbi in acelasi timp?

Nu se invata cele 6 limbi, insa elevul va intelege suficient pentru a deprinde notiuni din stiinte, matematica, istorie, geografie sau tehnologie.

  • Pot fi asimilate informatii folosind limbi pe care nu l-am invatat inca?

Da! Insa nu in intregime, fireste! Pot fi intelese toate notiunile asemanatoare: exista foarte multe cuvinte care se aseamana.

  • De ce?

Deoarece aceste limbi – franceza, spaniola, italiana, portugheza, occitana si catalana –, asemenea limbii romane, au un stramos comun: limba latina, vorbita de vechii romani. Iata de ce le numim „limbi romanice”.

  • Pot asadar intelege limbi pe care nu le cunosc?

Da! Daca te obisnuiesti sa observi formele cuvintelor si modificarile sunetelor sau ale literelor in trecerea de la o limba la alta, folosindu-te de cunostintele pe care le vei invata astfel.

ÎNSCRIERI

Inscrierile au loc pana joi, 12 iunie, iar cursurile se vor desfasura la sediul Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26. Pentru inscrieri si informatii suplimentare: tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203; mail: equipe.iasi@institutfrancais-roumanie.com.

INFO

www.institutulfrancez.ro (pagina Iasi)

www.facebook.com/pages/Institut-francais-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: