”Cupa Prieteniei” la sah si-a stabilit castigatorii

cupa-prieteniei-2

Asociatia Judeteana de Sah Iasi a organizat in parteneriat “Școala Internațională Spectrum” din Iasi concursul de sah “Cupa Prieteniei”, editia I in zilele de 11-13 noiembrie 2016. Au participat peste 60 de sahisti cu varstele intre 5-12  ani legitimati la cluburi din judetele Iasi, Suceava, Bacau, Vaslui si Mures printre care si multi campioni nationali.

Concursul a fost castigat de catre favoritul principal, Matei Valcu de la CSS Tg.Mures cu 6,5 puncte din 7 posibile. La baieti 10 ani, cel care a adunat cele mai multe puncte a fost Alexandru Lungu de la C.S. Politehnica Iasi, iar la baieti 8 ani, primul s-a clasat Rares Caunic de la C.S. Micul Sahist Iasi.

In clasamentul fetelor s-a desprins castigatoare Maria-Alexandra Artene de la C.S. Politehnica Iasi, la 10 ani prima a fost Maria Parvan, iar la 8 ani Maria Samson, ambele de la  C.S. Micul Sahist Iasi.

cupa-prieteniei-1

La copiii 7 ani cei care au adunat cele mai multe puncte au fost,  la baieti Andrei Tibarna de la C.S. Micul Sahist Iasi si la fete Alexia Andries de la C.S. Politehnica Iasi.

Concursul a fost o buna repetitie pentru micii sahisti  ieseni  deoarece in 2017 in perioada 21-30 aprilie se va desfasura la Iasi, Campionatul Mondial Scolar la care sahistii legitimati la cluburile din Iasi :C.S. Politehnica, C.S. Micul Sahist, A.C.S. Philidor si C.S. Capablanca spera sa obtina medalii la nivel mondial, totodata “Cupa Prieteniei” a fost si un bun prilej de a stimula prietenia si spiritul fair-play in randul micilor sahisti.

INFO

Scoala SPECTRUM

Bd. C. A. Rosetti 12-14, Iasi

www.facebook.com/spectrum.iasi1

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: