Cupa Iasului, Concurs National de Gimnastica Aerobica/ 15-16 septembrie 2012

În perioada 15-16 septembrie 2012, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi se desfăşoară „Cupa Iaşului” ediţia a II-a, Concurs Naţional de Gimnastică Aerobică, organizat de Federaţia Română de Gimnastică, Clubul Sportiv de Gimnastică Gimnis Iaşi şi Palatul Copiilor Iaşi. Competiţia se desfăşoară pe parcursul a două zile, prima fiind de acomodare cu spaţiul de concurs, iar cea de a doua, data concretă de desfăşurare a reprezentaţiilor.

 Cupa Iaşului, Concurs Naţional de Gimnastică Aerobică/ 15-16 septembrie 2012

Accesul spectatorilor este permis pe data de 16 septembrie 2012

La competiţie s-au înscris 10 cluburi din ţară, lotul de juniori din Republica Moldova, precum şi loturile naţionale de juniori şi seniori ale Romaniei care sunt şi campionii mondiali en titre. Dintre cluburile participante amintim CS Farul Constanţa, CSS1 Constanţa, UNEFS Bucureşti, CSM Arad, CS Triumf Bucureşti,  CSS Petroşani, CSG Gimnis Iaşi, Win-Gym Constanţa, Loturile Naţionale de juniori şi  seniori ai Romaniei.

Desfăşurat la nivel naţional, concursul „Cupa Iaşului” respectă regulamentele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică în vigoare pentru ramura Gimnastică Aerobică. Competiţia este deschisă tuturor probelor şi categoriilor de concurs stipulate în Regulamentele de Desfăşurare a Competiţiilor interne de Gimnastică Aerobică ale Federaţiei Române de Gimnastică precum şi in Codul de Punctaj 2009-2012 al Federaţiei Internaţionale  de Gimnastică.

Este necesară o promovare a activităţii de gimnastică aerobică la nivel local şi regional, avînd în vedere dezvoltarea acestui sport pe plan naţional şi internaţional, a tendinţelor de acceptare a gimnasticii aerobice ca sport olimpic, precum şi lipsa unor evenimente similare atît în Iaşi cât şi în regiunea Moldovei care să promoveze practicarea acestui sport de către copii şi tineri, avându-se în vedere că echipa naţională de gimnastică aerobică a României a devenit Campioană Mondială Absolută în 2012.

Prima ediţie a acestei competiţii a avut un succes remarcat de toţi participanţii, de media ieşeană şi de către susţinătorii acestui eveniment, organizarea fiind de nivelul unui campionat naţional.

Prima ediţie a acestei competiţii a avut un succes remarcat de toţi participanţii, de presa ieşeană şi de către susţinătorii acestui eveniment, organizarea fiind de nivelul unui campionat naţional.

VEZI SI: Concursul National de Gimnastica Aerobica “Cupa Iasului”, editia I

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: