Cunoscutul scriitor belgian Alain Berenboom vine la Iași

Alain B. la Iasi

Marți, 29 martie 2016, cu începere de la ora 18:00, în Galeriile „Pod-Pogor” va avea loc o întâlnire cu Alain Berenboom, cunoscut scriitor belgian.

Tema serii va fi cea a romanului polițist, iar dezbaterea va fi moderată de George Arion, editorul și scriitorul român de romane polițiste. La întâlnire vor participa Eric Poppe, reprezentant al delegației Valonia-Bruxelles, Dan Lungu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, Alexandru Arion, directorul Crime Scene Press.

Evenimentul din Iași este primul din seria celor organizate în jurul celor două romane polițiste ale lui Alain Berenboom traduse în limba română la Editura Crime Scene Press (Averea Gutmeyer și Primejdii în regat), următoarele având loc în București.  Seria de întâlniri face parte din proiectul „Romanul polițist belgian în prim-plan”, derulat de Delegația Valonia-Bruxelles.

Născut la Bruxelles în 1947, Alain Berenboom publică în 2007 primul său roman polițist, „Périls en ce Royaume / Primejdii în regat”. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete polițiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte perspicace, dar mereu înconjurat de oameni care îl ajută.
Alain Berenboom a primit în 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane polițiste, „Le Roi du Congo”. În 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul „Monsieur Optimist”.

Romanul „Averea Gutmeyer” reprezintă o revenire la seria de romane polițiste în care Michel Van Loo este eroul principal sau, mai degrabă, antieroul.

INFO

Galeriile Pod-Pogor

Str. Vasile Pogor 4, Iasi

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul Național de Literatură pentru copii „Ion Creangă” Ediția a XI-a

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția internațională de grafică „Holocaust” | Palatul Culturii

Au reînceput serile magice în Amfiteatrul Palas | 23-27 iunie 2021

Se redeschid bazele de agrement

Concert coral | Stagiunea estivala

Scrie un comentariu: