Cum vreti sa arate pietonalul Stefan cel Mare?

Anul 2014 găseste bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt din Iasi în căutări de a se redefini în raport cu orasul si cu iesenii. Fără a-i da un statut bine determinat, transformarea recentă a zonei aduce în prim plan faptul că  „Stefanul” este mai mult decât o stradă.

Tandemul de arhitecti care a trecut deja printr-o experienta legata de comunitate, Turnul Nostru (www.turnulnostru.ro), cu sprijinul unei echipe de arhitecti, peisagisti, specialisti in istorie, dendrologie, antropologie, branding si arte plastice, initiaza un demeres prin care invita cetatenii orasului sa contribuie cu idei la dezvoltarea, modernizarea si punerea in valoare a intregii zone aflate sub influenta bulevardului Stefan cel Mare si Sfant.

Sugeram ca punct de plecare un proiect care articuleaza o noua viziune asupra acestui bulevard, cunoscut in trecut ca Ulita Veche, parte reprezentativa din axul nord-sud al orasului. Proiectul propune o strategie prin care intreg sistemul de relatii urbanistice, istorice, artistice, peisagistice etc ale zonei sa functioneze la potentialul lor maxim.

Ca rezultat a jumatate de an de consultari, vizite pe teren si discutii cu specialisti locali, suntem convinsi ca bulevardul Stefan cel Mare si Sfant (“Stefanul”) are un mare potential de a fi transformat intr-un loc cu adevarat iubit de ieseni.
Credem ca mare parte din valoarea si farmecul zonei se afla deja acolo, ramanand necesare doar ordonarea sau sublinierea unor directii de dezvoltare, realizate prin interventii punctuale de ordin arhitectural, urbanistic sau peisagistic.

Concluziile noastre, bazate pe crearea unui sistem coerent de traversari si legaturi intre numeroase zone specifice din interiorul spatiului analizat, ofera o perspectiva holistica asupra pietonalului. Va invitam sa descoperiti aceasta viziune la urmatoarea adresa: www.iasi.zonaze.ro.

Ne dorim acum sa intram in dialog cu intreaga comunitate si sa aflam opinia cat mai multor ieseni asupra concluziilor noastre. Consideram ca implicarea publicului in rafinarea si completarea acestei viziuni este o etapa esentiala si valoroasa pentru succesul acestui demers. ”Stefanul” poate sa devina locul de suflet al tuturor iesenilor, indiferent de varsta, gusturi, orientari, profesii sau hobby-uri.

Odata incheiat acest proces de consultare publica, proiectul impreuna cu sugestiile iesenilor vor fi donate catre comunitate in cadrul unui eveniment public. Iesenii vor avea astfel ocazia sa propuna spre implementare un proiect complex si complet, un proiect trecut prin filtrul comunitatii.

Cum credeti ca poate fi “implinit” pietonalul Stefan cel Maresi cum rezonati cu un nou fel de a-l privi?  Scrieti-le initiatorilor accesand accesand adresa de mai jos!

INFO

www.iasi.zonaze.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Cum vreti sa arate pietonalul Stefan cel Mare?”

  1. mirela resmerita says:

    In primul rand cu TEI. Cred ca orasul isi merita in Romania denumirea de Oras al Teilor.

Scrie un comentariu: