Cum verifici credibilitatea unui magazin online

cum-verifici-credibilitatea-unui-magazin-onlineComerțul electronic în România este în continuă creștere și devine mai sigur de la an la an. Motivele pentru care tot mai mulți utilizatori aleg să achiziționeze bunuri online sunt tot mai diverse: gama largă de produse disponibile, descrieri minuțioase și imagini ale produselor, prețuri mai mici ca în magazinele fizice, transportul rapid și multe altele.

Cu toate acestea, o mare parte din utilizatori nu au încredere în magazinele online de pe care nu au mai efectuat comenzi. Dacă te afli în această situație, nu renunța la comandă înainte să verifici câteva lucruri care îți vor oferi încredere în noul magazin descoperit.

1. Verifică siguranța tranzacției

În cazul în care dorești să folosești metoda de plată cu cardul, verifică să vezi dacă pagina folosește un protocol criptat de tipul SSL sau TLS care permite o tranzacție sigură pe Internet. Pentru a verifica dacă acest protocol este activat, analizează adresa web a paginii în care trebuie sa dai datele  cardului (aceasta trebuie să înceapă cu „https” și nu cu „http”) și caută simbolul lacătului închis care indică prezența acestui protocol.

Dar, dacă dorești varianta mai sigură cu plata ramburs, verifică coletul înainte de a-l achita și vezi dacă produsul primit este cel comandat. Această variantă este disponibilă doar dacă alegi transportul prin curier.

2. Caută informațiile de contact ale magazinului

În primul rând caută informații despre firma din spatele acestui site: denumirea acesteia, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, Codul de Identificare Fiscală, capitalul social, adresa poștală completă a sediului social și a punctelor de lucru. Apoi, identifică datele de contact, numărul de telefonul și adresa de email. Dacă ai o nelămurire, verifică programul de lucru înainte de a-i contacta pentru că e posibil să nu primești niciun răspuns în afara orelor de lucru.

Dacă prezența acestor informații nu-ți oferă garanția necesară, caută să vezi de când este activ site-ul și ce experiențe au avut alți utilizatori cu acest magazin. Pagina de Facebook sau o altă platforma de social media ar putea fi un început în acest sens.

Vezi alte sfaturi pe blogul TRUSTED.ro!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: