Cum va revoluţiona Apple mesageria instant: va fi ruptă de Internet şi GSM, dar va fi mai eficientă şi mai sigură

FireChat aplicatie ios fotoDacă vrei să comunici cu cineva prin mesaje text, cel mai probabil îi trimiţi un SMS sau foloseşti aplicaţii precum WhatsApp, Messenger, Hangouts etc. care necesită Internet. Însă Apple, cu ajutorul dezvoltatorilor, ar putea reinventa mesageria instant. Fără să aibă nevoie de Internet ori acoperire GSM.

Magazinele cu aplicaţii sunt pline cu alternative la SMS, de la populara WhatsApp la mai puţin cunoscutele (în România) Kik, Line sau ChatOn (de la Samsung). Apple însă, odată cu iOS 7, a regândit puţin schema mesageriei instant pe distanţe scurte, iar acum câţiva dezvoltatori i-au valorificat resursele prin aplicaţia FireChat. MIT Technology Review prezintă povestea acesteia.

APLICAȚIA FIRECHAT

Înainte de toate, trebuie ştiut că FireChat se foloseşte de WiFi, dar nu este necesară o conexiune la Internet, la un hotspot. FireChat, şi alte aplicaţii similare care vor mai fi lansate în viitor, se foloseşte şi de Bluetooth şi deja se prefigurează cadrul în care funcţionează. Este o aplicaţie de mesagerie instant care poate trimite mesajele pe o rază relativ limitată de 10 până la 100 de metri (sau mai mult, dacă sunt mai multe dispozitive implicate).

 foto-firechat-iphone

Firechat. Photo: Josh Valcarcel/WIRED

Magazinele cu aplicaţii sunt pline cu alternative la SMS, de la populara WhatsApp la mai puţin cunoscutele (în România) Kik, Line sau ChatOn (de la Samsung). Apple însă, odată cu iOS 7, a regândit puţin schema mesageriei instant pe distanţe scurte, iar acum câţiva dezvoltatori i-au valorificat resursele prin aplicaţia FireChat. MIT Technology Review prezintă povestea acesteia. Înainte de toate, trebuie ştiut că FireChat se foloseşte de WiFi, dar nu este necesară o conexiune la Internet, la un hotspot. FireChat, şi alte aplicaţii similare care vor mai fi lansate în viitor, se foloseşte şi de Bluetooth şi deja se prefigurează cadrul în care funcţionează. Este o aplicaţie de mesagerie instant care poate trimite mesajele pe o rază relativ limitată de 10 până la 100 de metri (sau mai mult, dacă sunt mai multe dispozitive implicate). Prin FireChat, telefoanele se conectează unele la altele şi sunt transmise mesajele celor intrate în această reţea locală. Practic, poţi denumi acest sistem drept „camera de chat 2.0“ şi se dovedeşte util când e vorba de o încăpere în care sunt mai mulţi oameni, dar nu există Internet, nu e bună acoperirea GSM sau pur şi simplu nu toţi vor să trimită SMS-uri ori să folosească aplicaţii ca WhatsApp şi Facebook Messenger.

  • Citeste aici întregul material scris de Răzvan Băltăreţu pe www.adevarul.ro

INFO

www.facebook.com/adevarultech

opengarden.com/apps

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: