Cum socializeaza adolescentii in mediul online (STUDIU)

Un studiu realizat de Ericsson ConsumerLab in 2011 urmareste modalitatile prin care adolescentii socializeaza si comunica intre ei in acest moment, incercind astfel sa intuiasca viitorul industriei de comunicatii.

Cum socializeaza adolescentii in mediul online - Ericsson ConsumerLab

Studiul realizat de Ericsson a aratat ca popularitatea si utilizarea masiva a mesajelor text si a Facebook-ului a schimbat fundamental dinamica relatiilor sentimentale ale adolescentilor.

S-a confirmat astfel faptul ca, pe masura ce imbatrinesc, adolescentii incep sa foloseasca mijloacele si instrumentele de comunicatii disponibile lor in acelasi fel in care o fac si adultii.

Astfel, pe de o parte, ei vor continua sa foloseasca instrumentele familiare lor, cum ar fi mesajele text, Facebook sau video chat-ul, insa, pe de alta parte, pe masura ce evolueaza catre o noua etapa a vietii lor, vor simti din ce in ce mai mult nevoia sa utilizeze serviciile de voce si e-mail.

 

Metodele de comunicare preferate de adolescenti

Canalele de comunicare preferate de adolescenti

Studiul realizat de Ericsson a aratat ca popularitatea si utilizarea masiva a mesajelor text si a Facebook-ului a schimbat fundamental dinamica relatiilor sentimentale ale adolescentilor. Cele mai mari schimbari s-au produs in perioada de inceput a relatiilor, atunci cind cei doi incep sa se cunoasca mai bine si sa se curteze unul pe celalalt, incercind sa isi dea o prima intilnire.

Relatiile adolescentine in mediul online

Cum evolueaza relatiile adolescentine in mediul online!

Multi tineri inca se intilnesc in persoana, insa studiul a aratat ca Facebook-ul functioneaza ca o platforma excelenta unde tinerii pot discuta si pot afla mai multe unul despre celalalt, asa cum arata si graficul de mai jos:

O alta schimbare dramatica a relatiilor este faptul ca schimbarea starii civile pe Facebook, indiferent ca este vorba de „intr-o relatie” sau „singur(a)”, este vazuta de prieteni ca o declaratie oficiala.

SMS-urile ramin alegerea preferata a tinerilor pentru momentele cind nu au suficient timp pentru o intilnire in persoana. Mesajele sunt, astfel, considerate un instrument care se integreaza usor in obiceiurile lor si care nu le perturba ritmul obisnuit de viata. Prin contrast, apelurile de voce sunt mai degraba preferate de catre adulti.

Cum utilizeaza adolescentii video chat-ul

Utilizarea video chat-ului de catre adolescenti este pe un trend crescator

Studiul a inclus aproximativ 2.000 respondenti, un esantion reprezentativ pentru un total de 20 de milioane de persoane cu virste cuprinse intre 13 si 17 de ani din SUA, dar si din alte tari. Studiul a avut la baza si 44 de interviuri calitative.

Daca vrei sa vezi un material despre acest studiu CLIKC AICI

Sursa: chip.ro; slideshare.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: