Cum se naște o întrebare? Direcții și strategii de cercetare în științele socio-umane

Într-o perioadă în care calitatea și relevanța socială, economică, dar și epistemică a cercetărilor științifice, cu precădere a celor din domeniile socio-umane, sunt tot mai des puse la îndoială, Colocviul Școlii Doctorale a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, organizat cu ocazia Zilelor UAIC, propune o dezbatere cu privire la modul în care se naște o temă de cercetare.

O teză este întotdeauna rezultatul unei confruntări cu o întrebare ce apare, la rândul ei, în orizontul preocupărilor intelectuale fundamentale. Participanții sunt invitați să expună parcursul întrebărilor și ipotezelor ce le-au ghidat munca până în stadiul actual, precum și strategiile pe care le-au aplicat și direcțiile în care preconizează că își vor conduce studiul în continuare.

Colocviul urmărește să evidențieze etapele de elaborare a unei teze, cu scopul de a determina coordonatele esențiale realizării unei lucrări de calitate. O intenție secundară este diseminarea temelor de cercetare în curs în comunitatea științifică doctorală, dar și în rândul masteranzilor și studenților și, implicit, încurajarea colaborării între tinerii cercetători.

Colocviul va avea două secțiuni principale dedicate științelor umaniste, respectiv științelor social-politice.

Cercetătorii, doctoranzii și masteranzii din domeniile filosofie, sociologie, științele comunicării, științe politice, dar și din celelalte științe social-umane sunt invitați să trimită titlul intervenției propuse, rezumatul acesteia (de maximum 300 de cuvinte) și un scurt CV, până la data de 15 octombrie 2017, la adresa: colocviu.scoala.doctorala@gmail.com.

Programul final al colocviului va fi anunțat pe data de 18 octombrie. Prezentările se vor limita la 15 minute, fiind urmate de 10 minute de dezbateri.

Colocviul va avea loc în Corpul D al UAIC. Sala va fi anunțată curând.

Organizatori: Cristiana Asăvoaie (Facebook profile: Asv Cristiana) și Ciprian Bursuc (Facebook profile: Ioan-Ciprian Bursuc).

Parteneri: Liga Studenților de la Filosofie, Asociația Studenților Jurnaliști, Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie Practică

INFO

www.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: