Cum să vă feriţi de hoţii de biciclete din Iaşi

registrul-de-biciclete-logoIeşenii biciclişti au acum şansa de a fi parte a unui proiect de reducere a furturilor de biciclete din România. Totodată, ei îşi vor putea recupera mai uşor bicicletele dispărute. “Registrul de biciclete” este o iniţiativă care a luat naştere la începutul acestui an, oferind posibilitatea bicicliştilor de a-şi înregistra bicicletele pentru a le da o şansă în plus de a reintra în posesia ei în caz de furt.

Sistemul este online: utilizatorul îşi creează un cont pe site-ul www.registruldebiciclete.ro, unde va preciza marca, modelul, seria de cadru, culoarea şi va face o descriere a bicicletei. Urmează postarea unor poze clare cu semnele ei distinctive, date care nu vor fi afişate public. “Dacă din nefericire îţi este furată bicicleta, te loghezi pe contul tău din Registru, selectezi bicicleta în cauză şi o declari furată, completând în prealabil date despre locaţia de unde ţi s-a furat bicicleta, cât şi date de contact în caz că o găseşte cineva. Acest lucru va publica bicicleta ta în lista bicicletelor furate, fapt ce îi va creşte şansele de recuperare, de vreme ce vizibilitatea dispariţiei sale va fi semnalată la nivel naţional”, explică implementatorii proiectului.

Ieşenii mai pot achiziţiona autocolante special create de Registrul de Biciclete, menite să facă legătura între bicicletă şi proprietarul ei. Astfel, autocolantele îl avertizează pe hoţ că proprietarul a făcut demersuri pentru a lega bicicleta de numele său. Autocolantul vine însoţit de un cod, iar sistemul eliberează şi un document de proprietate ştanţat cu sigla Registrului. Până în prezent, la nivel naţional sunt 2500 utilizatori înregistraţi, 1000 de biciclete, iar peste 45 au fost declarate furate.

Puteti obţine mai multe informaţii despre proiect la Bikes 2 Go (strada Păcurari 67), MotoVelo Sport (strada Gării nr. 15) sau Bike Mania (Şoseaua Bucium nr. 3).

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro; Autor: Liliana GÎNJU

moto-velo-spor-info-point-registrul-de-biciclete-ro-foto

INFO

www.facebook.com/RegistrulDeBiciclete

registruldebiciclete.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Cum să vă feriţi de hoţii de biciclete din Iaşi”

  1. Ioana says:

    Ai incurcat adresele 🙂 Bikes 2 Go (strada Păcurari 67), MotoVelo Sport (strada Gării nr. 15) sau Bike Mania (Şoseaua Bucium nr. 3).

    1. admin says:

      Am corectat, multumesc!

Scrie un comentariu: