Cum poți verifica eticheta electronică a produselor alimentare?

IMG_8440sPrin serviciul Cumpără Informat, producătorii și companiile ce plasează la vânzare pe piața românească diverse produse pot pune la dispoziție consumatorilor informații necesare pentru decizia de cumpărare. Informațiile despre produse sunt prezentate într-o manieră standardizată și provin direct de la producători sau de la retailerii de pe piața din România.

Trebuie precizat că în momentul de față nu găsești informații despre toate produsele alimentare ce se află pe piață, offline și online. Doar produsele comercializate de membrii GS1 România sunt introduse în baza de date accesibilă pe www.cumparainformat.ro.

Cu alte cuvinte, avem în față versiunea beta a acestui agregator. În viitor, se dorește ca toate produsele alimentare comercializate în România să dispună de o etichetă electronică . GS1 România a anunțat că se urmărește extinderea serviciului și pe alte categorii de produse. Viitoarele update-uri depind de interesul consumatorilor, de zona de afaceri din România și de legislațiile europene.

Acest serviciu este de tipul B2C, dar nu este unul realizat în scop comercial. Informația ofertiă este structurată conform reglementărilor legislației europene, respectiv Regulamentul UE 1169/2011.

la nivel mondial, există 19 agregatori de date de încredere despre produse, cel mai dezvoltat fiind, conform GS1 România, Japonia. În UE, astfel de agregatori funcționează cu succes în țări precum Franța, Italia și Germania, menționează AgerPres.

Cum folosești acest serviciu

– Utilizezi aplicația pentru mobil pentru a scana codul de bare al unui produs alimentar. Momentan, aplicația este disponibilă doar pentru dispozitivele cu Android.Poate fi descărcată de aici.

– Sau accesezi site-ul www.cumparainformat.ro și introduci numerele afișate pe codul de bare. Site-ul poate fi accesat și de pe browser-ele telefoanelor mobile.

– Agregatorul va afișa informații despre produsul alimentar scanat. Eticheta electronică este structurată pe următoarele categorii: general, ingrediente, alergeni, nutriție, păstrare, diete, certificare, companie.

Mai multe detalii găsiți pe www.trusted.ro/blog!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: