Cum pot tinerii din Romania sa castige mii de euro in SUA, Elvetia, Koreea sau Senegal

Principalul obstacol al tinerilor care vor să lucreze după absolvirea cursurilor universitare este lipsa experientei. În aceste conditii, internship-urile reprezintă cea mai simplă modalitate de acumulare a experientei si chiar de a obtine venituri consistente. În plus, cunoasterea de locuri si civilizatii noi reprezintă un avantaj major pentru oricine optează spre un astfel de program.

Cele mai exotice internshipuri plătite de pe platforma de recrutare SmartDreamers se adresează absolventilor de studii superioare si vin din partea AIESEC, cea mai mare asociatie studentească globală. Posturile sunt în domenii precum educatie, marketing, vânzări sau management si pot aduce internilor venituri lunare de până la 3000 de dolari!

Internship-urile europene sunt cel mai bine plătite

Programele de internship marca AIESEC pe diverse pozitii în companii din Europa aduc cele mai mari venituri lunare. Astfel, pentru un internship de Management Intern în Elvetia, la Basel, candidatii trebuie să cunoască limba Engleză, să fie licentiati si să aibă cunostinte de Management prin proiect si Training/Facilitare. Veniturile sunt excelente! Astfel, cel care va fi ales să ocupe această pozitie va câstiga 3100 de dolari după prima lună de lucru. Tot în Basel, dar pentru o pozitie de Management Assistant, câstigul lunar este de 3700 de dolari! Programul de internship durează un an.

Pe un post asemănător, dar la o scoală din Londra, un intern va câstiga 2805 dolari după prima lună. Ca si în cazul internship-ului din Elvetia, contractul are o durată de un an. Candidatul ideal pentru acest internship trebuie să fie capabil să ajute la dezvoltarea si pregătirea resurselor pentru activitătile de învătare în concordantă cu planurile stabilite, să observe performantele elevilor si să ofere feedback profesorilor în ceea ce priveste progresul fiecărui elev în parte.

Internship-urile din Asia înseamnă experientă, bani si amintiri de neuitat

Tinerii cărora nu le e teamă să ajungă pe alte continente pentru a face primii pasi în vederea unei cariere pot opta pentru state precum Koreea de Sud, Myanmar sau India, dar nu sunt de neglijat nici internshipurile din Senegal si Statele Unite.

În Koreea se caută zece profesori de Limba Engleză, remuneratia fiind de 430 de dolari pe lună, programul fiind pe o durată de trei luni de zile. În India, în localitatea Kolkata, e nevoie de un profesor de Limba Spaniolă pe o durată de 15 săptămâni. Candidatii trebuie să aibă minimă experientă în domeniu, iar venitul lunar este de 401 dolari pe lună.

Foarte atractive sunt si pozitiile de Marketing Intern. În Myanmar, candidatul selectat pentru pozitia aflată în concurs va primi 400 de dolari în fiecare lună (timp de 18 luni), dar i se asigură si cazare gratuită. Candidatii trebuie să cunoască Limba Engleză si să fie licentiati, experienta nefiind o conditie, astfel că posturile sunt ideale pentru majoritatea românilor absolventi de studii superioare si care vor să descopere lumea.

2400 de dolari lunar, în America, pentru un internship în Marketing Management

Husqvarna, cel mai important producător de produse de grădinărit si amenajări exterioare din lume, are nevoie de un Marketing Manager în Olathe, Kansas, Statele Unite. Tinerii absolventi din România interesati de această pozitie pot câstiga 2400 de dolari lunar, principalele cerinte pentru aplicare fiind cunostintele de Marketing, limba Engleză, operare PC si management al bazelor de date, alături de diploma de licentă.

Timp de 52 de săptămâni, candidatul ales va trebui, între altele, să creeze si să updateze înregistrări GWS, să administreze un sistem digital de management si să participe la întâlnirile săptămânale de marketing atunci când este necesar. Cu alte cuvinte, un internship atractiv pentru orice tânăr din România dornic să acumuleze experientă.

Chiar si în Africa e nevoie de marketeri tineri din România

Si în Senegal e nevoie de 10 interni pe pozitii de Marketing, în special pe domeniul Cercetării Pietei. Candidatii selectati vor beneficia de 200 de dolari lunar si vor avea sansa de a cunoaste pe propria piele realitatea africană pe durata a două luni, cât tine programul de internship.

Lista completă a internship-urilor puse la bătaie de asociatia AIESEC România poate fi găsită pe SmartDreamers, aici: http://bit.ly/1ipQcsS

Platforma de recrutare SmartDreamers, cu joburi pentru tineri, oferă posibilitatea absolventilor de studii superioare din toată tara să aplice pe programe de internship atât de utile în vederea acumulării experientei profesionale. Pe lângă internship-urile puse la bătaie de AIESEC, si alte companii, precum Pepsi, Emerson, Alcatel-Lucent, PricewaterhouseCoopers, Electronic Arts, Unilever sau BrandFusion au postat anunturi de internship-uri pe smartdreamers.com. Acestea sunt atât programe interne, cât si internationale, astfel că orice tânăr fără experientă, dar dornic să lucreze, îsi poate găsi jobul potrivit pretentiilor sale.

INFO

smartdreamers.com/blog

facebook.com/SmartDreamers

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: