Cum functioneaza sistemul american de film la Hollywood? Intalnire cu Maria Dinulescu

Maria Dinulescu se va intalni cu publicul bucurestean marti, 29 iulie 2014, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38). Actrita se reintoarce pentru scurt timp in Romania, dupa o perioada petrecuta in SUA. Cu aceasta ocazie, Maria Dinulescu le va explica studentilor la actorie, dar si tuturor celor interesati de domeniul cinematografiei, cum functioneaza sistemul american de film la Hollywood. Alaturi de actrita, la dezbatere vor fi prezente Florina Pinzaru, specialist in marketing si management strategic si Denissa Scutaru, expert PR.

Maria Dinulescu (n. 1981) a intrat in atentia publicului in anul 2003, cand scurtmetrajul Trafic a castigat Palme d’Or la Cannes. Pelicula care a adus-o inapoi la Cannes a fost California Dreamin’ (nesfarsit), recompensata cu premiul Un Certain Regard in anul 2007, iar in anul 2014 actrita a primit, pentru rolul din scurtmetrajul Stepping Out, premiul pentru cea mai buna actrita de la Hollywood, in cadrul L.A. Indie Film Festival.

Pana in prezent, actrita a jucat in 12 lungmetraje, dar si in scurtmetraje, seriale de televiziune, reclame, videoclipuri. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucuresti – Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, are un master in teatru si cultura japoneza si se perfectioneaza continuu urmand cursuri cu mari regizori si directori de casting din Europa si America. Maria Dinulescu este membra a Academiei Europene de Film si a participat de mai multe ori la festivaluri precum International Emmy® Awards Competition.

Cine esti si de unde ai plecat, dar mai ales unde ai plecat ? Viza si Bussiness plan. Alegerea agentului, managerului si avocatului. Cum sa te pregatesti pentru o auditie de reclama, de televiziune, de blockbuster sau de film independent. Cum trebuie sa arate un headshot, sau demo reel. Ce inseamna vocabularul de exprimare artistica. Ce clase de actorie iei sau nu. Cum iti imbunatatesti accentul. Nu ne suna tu, te sunam noi. Cat stai la Hollywood si de ce? Acestea vor fi cateva dintre temele de discutie care vor fi atinse in cadrul dezbaterii nonformale conduse de actrita Maria Dinulescu, urmata de o discutie cu publicul.

Florina Pinzaru este conferentiar universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), cu specializarea Predare si cercetare academica in Relatii Publice, Marketing, Management Strategic si Comunicare, si trainer in Comunicare si Management. Este doctor in economie (ASE) si autoare a mai multor carti de specialitate.

Denissa Scutaru are o experienta de peste sapte ani in comunicare, iar in prezent detine functia de Senior PR intr-o agentie de publicitate, facand parte din echipa care a obtinut recent bronz la Effie Awards. Este licentiata in Comunicare si Relatii Publice (SNSPA) si a absolvit cursurile unui masterat in Teoria si Practica Imaginii (Universitatea din Bucuresti).

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

INFO

Institutul Cultural Roman

Aleea Alexandru 38, Bucuresti

www.icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: