Cum ar trebui să arate CV-ul perfect pentru angajare

vizual-buzzcamp

Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă CV-ul tău arată perfect pentru jobul la care aplici, mai ales când urmărești un job de entry level, iar experiența profesională nu este punctul tău forte din CV? Cum îl poți impresiona pe angajator în aceste condiții? Mai jos, ți-am pregătit un scurt ghid al CV-ului perfect pentru angajare, indiferent de domeniul care te pasionează.

Odată ce reușești să îți conturezi structura CV-ului în funcție de punctele cheie care sunt considerate importante de către profesioniștii în HR, vei reuși să treci mai ușor de prima fază (screening-ul CV-urilor) și să stabilești un interviu. În primă fază, departamentul nostru de HR, de la Inspire Group, recomandă un CV curat, bine organizat, relevant și cu o structură ușor de urmărit. De asemenea, nu ar trebui să omiți experiențele și certificările pe care le-ai adunat până în prezent. Chiar dacă ponderea CV-ului nu este una foarte mare (aproximativ 10%), prima impresie poate face diferența în multe dintre cazuri.

Cu toate că multe persoane aleg varianta CV-ului realizat stil Europass, această tendință este puțin depășită, în cazul în care nu aplici la un job dintr-o companie de stat. Însă noi am observat o tendință din ce în ce mai mare îndreptată către vizual, iar CV-urile care reușesc să integreze și această caracteristică în structura lor vor ieși în evidență mai ușor. Acest tip de CV este mai ușor de urmărit, iar structura sa îi ajută pe specialiștii în HR să vadă care abilități și ce experiență alte tinerilor care aplică sunt relevante pentru postul respectiv.

CE GREȘELI AR TREBUI SĂ EVIȚI ÎN CV-UL PERFECT

Pe lângă sfaturile pe care le dau specialiștii în HR pentru un CV perfect, există și câteva greșeli de evitat în momentul în care îți faci CV-ul. Printre acestea se numără și:

  • Poza aleasă pentru CV – aceasta ar trebui să fie una clară, candidatul să poarte o ținută smart office, să fie într-un mediu profesional și să zâmbească discret. Pozele de la evenimente festive, din cafenele, din casă sau alături de prieteni nu sunt potrivite pentru CV-uri;
  • Greșelile gramaticale – sfatul nostru este să le eviți în toate ipostazele din viața ta, nu doar în CV;
  • Informațiile false – oricât de mult ți-ai dori să impresionezi un angajator, informațiile pe care le scrii în CV despre tine nu ar trebui să reflecte decât adevărul. Un alt factor important pe care trebuie să îl iei în calcul este supraestimarea abilităților tale. Gândește-te că ești angajat pe un post conform abilităților false pe care le-ai adăugat în CV, iar după angajare ești pus în fața unor proiecte cărora nu le poți face față;
  • Structura dezorganizată – în momentul în care îți organizezi CV-ul după o anumită structură, îl ajuți pe recrutor să îți vadă mai ușor punctele forte și să te considere un candidat valid pentru postul la care ai aplicat;
  • Informațiile neactualizate – o altă greșeală întâlnită în recrutare este neadaptarea CV-ului în funcție de postul la care aplici. Dacă ai aplicat pentru un anumit post și ai menționat acest lucru în scris pe CV, asigură-te că schimbi acel câmp când aplici la următorul job.

Acum că ai învățat cum poți să îți faci CV-ul perfect pentru angajare, te așteptăm la BuzzCamp 16, ca să ne arăți cum îți poți pune în valoare calitățile și abilitățile mult căutate de angajatorii din România.

Înscrie-te aici.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: