Cum a fost la Garana Jazz Festival 2013 (GALERIE FOTO)

Fundatia Culturala JAZZ BANAT, cu sediul in Timisoara, a organizat  in perioada 11-14 iulie 2013, a XVII-a editie a FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE JAZZ DE LA GARANA. Concertele au avut loc la final de saptamana,  incepand cu orele 19.00. Pe langa concerte au mai avut loc expozitii si lansari de carte.

Garana Jazz Festival 2013

De coltul de lume numit Gărâna stie extrem de multă lume. Timp de patru zile, oameni din toate colturile tării, dar si din străinătate s-au adunat să asculte jazz. Fără pretentii de experti, si-au pus corturile în spate si au venit să savureze muzică într-o locatie ruptă din povesti.

Ploaia si-a încercat norocul doar în prima seară. Norii s-au adunat o dată cu lăsarea serii. Si pret de două ore au vrut să inunde poiana. Cei prezenti au fost în schimb perseverenti si au asteptat cuminti sub umbrele începerea concertului. După ploaia torentială, soarele s-a arătat pret de câteva minute, în semn de zâmbet. Noaptea s-a lăsat străbătută de ritmuri de saxofon, vioară, clarinet. În ciuda temperaturilor scăzute, cei prezenti au încălzit atmosfera cu aplauze si urale. Stingerea s-a dat, ca în fiecare seară, după ora 1.

În fiecare dimineată, adunarea se dădea pentru impresii pe singura terasă restaurant din zonă, La Scena. Cei cu experienta festivalului deplângeau numărul mic de participanti, ridicând în slăvi anii în care nu aveai unde arunca un ac, în zona rezervată concertelor.  Cei aflati la primele editii multumindu-si că nu au rămas acasă.

Din a doua zi de festival, vremea a tinut cu organizatorii. Cerul a rămas senin. În schimb o dată cu sosirea noptii, temperaturile nu depăseau 7-8 grade. Asa că erai obligat pentru un minim de confort termic să vii, la concert, încărcat cu izoprenul, sacul de dormit, geaca de iarnă, bocanci si căciulă.

Pe diagonala scenei, pe un deal, se află cimitirul zonei. Cu o vedere de ansamblu foarte bună. Au fost destule persoane care au optat, seară de seară, să urmărească spectacolele de la înăltime. Aparent, indiferent de locul in care te aflai în jurul scenei, acustica era foarte bună.

Recomandări:

  • Imediat în dreapta scenei, într-un spatiu îngrădit cu zid de piatră, o familie de nemti a amenajat o parcare cu loc de camping. 10 lei cortul, 5 lei de masină, pe noapte. Există si o terasă la care se poate mânca. Te scapă de grija sigurantei lucrurilor. Nemaivorbind despre faptul că concertele s-au auzit la fel de bine.
  • Nu merită sa consumi produse atutohtone, atâta timp cât ai la dispozitie berea albă nefiltrată germană, la 5 lei draftul. De curiozitate, poti încerca si cola nemtească din gama Libella.
  • Dacă tot esti prin zonă, nu rata cascada Bigăr. La 47 de minute, de mers cu masina, din Resita.

Autor: Nicoleta Nastase, Ziarul de Iasi

GALERIE FOTO

INFO

www.garana-jazz.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: