Cum a fost la evenimentul „Străzi Albastre” de la Iași (GALERIE FOTO)


Luni, 28 octombrie 2013, de la ora 19:30,  în sala mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, trupa Bere Gratis a concertat în fața a peste 500 de spectatori în cadrul turneului aniversar intitulat „Două inimi – 15 ani de Bere Gratis”.

Scena Teatrului Național s-a transformat pentru două ore și jumătate într-o scenă a vieții. Publicul a simțit pulsul artei în șase forme diferite de manifestare simultan, într-un concept artistic special- POTisme Show, adus pentru prima dată la Iași. Îmbinarea versurilor (Otilia Dupu) cu imaginea (Digital New Media & Ionel Onofraș Photography) și sunetul (Silent Strike) au dăruit tuturor o doză imensă de emoție.

Evenimentul, numit „Străzi Albastre”, a fost prezentat de Adrian Păduraru și a oferit tuturor celor prezenți informații despre centrele de ajutor pentru părinți și ghidarea lor în acest sens și acționarea timpurie în tulburarea cu spectru autist.

Prin acest eveniment s-a dorit informarea câtor mai mulți părinți de existența autismului și schimbarea percepției legate de tulburările cu spectru autist. Prin filmulețul de început (vezi mai jos) s-a adus la cunoștință că stimularea prin terapie timpurie are mari șanse de a aduce progrese și chiar independența copilului.

Evenimentul Străzi Albastre a fost conturat ca având scop de informare în conștientizare, acceptare și acționare. Pornind de la premisa că orice companie poartă o responsabilitate socială ca parte integrantă a operațiunilor sale, am dorit să cuprindem cât mai multe mase de oameni, cetățeni ieșeni, spre care să indreptăm informația. Au răspuns afirmativ invitației nostre Fundația Vodafone România, Caretta, TERRA Centrum, Dedeman, Hotel Unirea & SPA, Coriolan, Kruger.

Evenimentul Străzi Albastre nu a fost un eveniment caritabil. Continuitatea  proiectului va fi realizată prin workshopuri de informare destinate părinților în cauză. Informațiile vor fi studii de caz oferite atât de specialiști din tară cât și din străinătate, studii de caz pe înțelesul părinților, reacții pe care le pot avea față de copiii diagnosticați cu tulburare de spectru autist.

Aceste studii de caz oferă doar un plus de informație pentru părinți și un ajutor să înțeleagă importanța demersului terapeutic pentru copilul lor.

GALERIE FOTO

INFO

www.facebook.com/strazialbastre

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: