Cum a fost la concertul lui Enrico Macias din 9 martie 2012!

Enrico Macias la Bucuresti - martie 2012

Doamne blonde, doamne brune… toate s-au aranjat si au venit la Sala Palatului vineri, pe 9 martie, nerabdatoare sa-l revada pe idolul inimii lor! Nu degeaba era agitatie in foayer: maestrul Enrico Macias urma sa urce pe scena Salii Palatului! Ce a avut de oferit artistul timp de aproximativ 2 ore? Piese celebre, sarutari de maini si buna dispozitie!

Concertul pe care artistul l-a tinut la Sala Palatului a fost unul aniversar, acesta sarbatorind 50 de ani de cariera! La cei aproape 74 de ani pe care ii are, artistul a aratat o forma de invidiat. Parul nu-i mai este la fel de negru ca in tinerete insa vocea, talentul si sarmul sunt nestirbite! Artistul a inceput seara cu piesa „Enfants De Tout Pays”, primita cu ropote de aplauze de catre audienta. A spus chiar si cateva cuvinte in limba romana, invatate de la organizatori: „Multumesc. Buna Seara!” a spus Enrico dupa prima piesa, dedicand apoi spectacolul tuturor femeilor din sala.

Cantaretul a emanat buna dispozitie, veselie si i-a incantat pe toti cei prezenti in sala cu piesele sale, timp de aproape 2 ore, fara niciun fel de pauza! Supranumit „zeu al muzicii usoare internationale”, Enrico a cantat atat piese celebre cat si piese mai putin cunoscute. Din cand in cand, intre piese, cate o doamna isi lua inima in dinti si mergea aproape de marginea scenei pentru a-i oferi starului anilor ’60 cate un buchet de flori. De fiecare data acesta primea florile, le multumea doamnelor si apoi le saruta, fie pe obraz, fie pe mana. La un moment dat o doamna i-a oferit chiar si un platou cu prajituri, primit cu mare placere de catre artist!

http://www.youtube.com/watch?v=E6Oc9sYLRjI

Pe langa piese precum „Donne Moi”, „Solenzara”, „Adio Querida” sau „Oh Guitare Guitare”, artistul a cantat si hiturile sale celebre in toata lumea: „Zingarella” si „La Femme De Mon Ami”. Cu o zi in urma, aflat in direct la emisiunea lui Cristian Brancu, artistul a aflat cu placere ca „La Femme De Mon Ami” este foarte celebra in Romania si ca exista un roman care a facut cover dupa acest hit. Artistul a facut chiar si o dezvaluire: aceste 2 piese („Zingarella” si „La Femme De Mon Ami”) sunt inspirate din propria sa viata… ba chiar mai mult, se pare ca ar avea si o legatura: la un moment dat, in concertul de vineri Enrico a spus: „Zingarella este numele sotiei prietenului meu!” Daca a glumit sau nu, numai Enrico si Zingarella stiu.

http://www.youtube.com/watch?v=Zoe1QpByrQc

Cu eleganta, artistul si-a prezentat si orchestra, spunand cate ceva despre fiecare instrumentist. Spirit ludic, Enrico Macias s-a facut ca uita sa il prezinte pe ultimul muzician, spunand: „I-am prezentat pe toti…. Cum nu? Aaa… pe el, da… l-am uitat. E mic si nu l-am vazut. Dar e un mare muzician.”

Spre sfarsit, publicul a aplaudat indelung, lasandu-l cu greu sa iasa de pe scena. Artistul s-a intors insa pentru a oferi cateva autografe si pentru a da mana cu multimea de fani ce invadase zona scenei. „Fiica mea mi-a facut cadou un bilet la acest concert. Este cel mai frumos martisor pe care l-am primit! Il ador si il iubesc!” spunea o doamna incantata, la iesirea din sala de spectacol.

Concertul ENRICO MACIAS a avut loc pe 9 Martie 2012 la Sala Palatului din Bucuresti.

Foto: Alin Craciun

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: