Cum a ajuns Elvis ”Regele Muzicii Rock’n’Roll”

Cum a ajuns Elvis Presley să fie Regele Muzicii Rock'n'RollNăscut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot.

Pe 8 ianuarie 1935, în Tupelo, un mic orăşel din statul american Mississippi, într-o casa modestă, se năştea Elvis Aaron Presley.

Elvis a crescut în mijlocul familiei, alături de rudele care locuiau în aceeaşi zonă a oraşului. Deşi trăiau în condiţii grele, Vernon şi Gladys Presley se străduiau să-i asigure cele necesare tânărului.

În Tupelo, Elvis are şi primele contacte cu muzica. De mic cânta în corul bisericii împreuna cu familia, muzica şi predicile înrădăcinându-se adânc în modul său de a gândi.

Tot în oraşul natal are pentru prima dată ocazia de a-i asculta pe blues-manii de culoare, care vor avea o importantă influenţă asupra tânărului, alături de muzica country din programele radio pe care le asculta alături de întreaga familie.

Prima apariţie pe scenă are loc la vârsta de doar 10 ani, când cântă “Old Shep” în cadrul unui concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show.

Câştigă premiul al doilea care consta în 5 dolari şi posibilitatea de intra gratis la toate atracţiile târgului.

La vârsta de 10 ani, Elvis primeşte în dar prima lui chitară. Părinţii neputându-şi permite bicicleta mult dorită de fiu, găsesc un înlocuitor care avea să-i schimbe viaţa lui Elvis AaronPresley.

În 1948, cu ocazia serbării de final a anului şcolar, micul Elvis cântă piesa “Leaf on a Tree”(O frunză într-un copac).

Continuarea articolului pe www.europafm.ro.

DOCUMENTAR

http://www.youtube.com/watch?v=636V3uY87ck

VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=jvJjAIkvZCI

Top 30 de piese ale lui Elvis Presley: entertainment.howstuffworks.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: