”Culorile solidaritatii”, editia a treia

culorile-solidaritatii

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu Asociatia „Little People” Romania, filiala  Iaşi derulează, sub mottoul Poţi şi tu!, o serie de activităţi din cadrul proiectului educaţional interjudeţean Culorile solidarităţii (ediţia a treia) în perioada 14-19 februarie 2016, denumită sugestiv Săptămâna galbenă.

Proiectul Culorile solidarităţii iniţiat de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” îşi propune să stimuleze intensificarea relaţiilor interumane, conştientizarea importanţei solidarităţii pentru viaţa socială şi se concentrează asupra necesităţii iniţierii unor activităţi concrete privind voluntariatul. Proiectul urmărește implicarea a peste 1000 de elevi din șase judeţe în activităţi de voluntariat social, medico-sanitar, ecologic și cultural. Acţiunile din cadrul proiectului relevă prioritatea componentei afective, spirituale, având ca finalitate concretizarea unor gesturi de solidaritate, iar drept principiu călăuzitor, îndemnul lui M. Gandhi: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.

Activităţile din Săptămâna galbenă au drept scop marcarea Zilei Internaţionale a Copilului cu Cancer  (15 februarie) şi creşterea gradului de conştientizare asupra problemelor cu care se confruntă copiii care suferă de această maladie, precum şi familiile acestora. Evenimentul care va marca debutul seriei de acţiuni va fi flashmobul organizat de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, pe data de 14 februarie 2016, ora 17.00,la Palas Mall, Iaşi. Numărul elevilor voluntari  implicaţi în această activitate va fi de aproximativ 90 (participanţi la flashmob, distribuitori de materiale informative, echipa foto).

În zilele de 16 şi 17 februarie 2016 se vor desfăşura, la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, activităţi de informare, susţinute de reprezentanţi ai Asociaţiei „Little People” România, în legătură cu activităţile unice de suport psihosocial destinate copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, iar pe data de 18 februarie 2016 se vor organiza acțiuni cu scopul de a promova Campania „Zilele Bandanei”. Pe 18 şi pe 19 februarie 2016, elevii voluntari din liceu şi profesorii coordonatori vor participa la diferite ateliere recreative, alături de copiii internaţi la  Secţia de oncologie a Spitalului “Sf.Maria” – unde asociaţia desfășoară zilnic programe de intervenție – în cadrul cărora vor picta, vor confecţiona mărţişoare, se vor bucura de frumuseţea muzicii şi a teatrului.

Asociaţia „Little People” îşi propune să aducă subiectul copilului bolnav de cancer în atenţia publicului din România, într-un mod pozitiv, pornind de la poveştile de succes ale tinerilor care au învins boala. Campania este o invitaţie transmisă întregii comunităţi de a susţine un program complex, specializat, recunoscut a fi complementar actului medical, care contribuie la creşterea ratei de supraviețuire a tuturor copiilor bolnavi de cancer din România.

INFO

www.facebook.com/LittlePeopleRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: