Culorile in amenajarile interioare

Tendințele în materie de culori se schimbă de la an la an. În 2014, de exemplu, vedetele paletei cromatice sunt Radiant Orchid și Roșu Cayenne. Publicațiile de specialitate vorbesc inclusiv de culori de sezon pe care să le folosiți în casă pentru a vă împrospăta locuința. Dar aceste schimbări sunt costisitoare, iar efortul depus pentru reamenajări cu siguranță nu se justifică anual. Așadar aveți nevoie de combinații de culori care ignoră prin complementaritatea lor excelentă trecerea timpului și produc același efect timp îndelungat.

Designerii de interior spun că există o singură combinație care nu dă greș niciodată și aceea este cea dintre beige-ul natural al lemnului și alb sau negru. Noi vă recomandăm, însă, și alte combinații mai îndrăznețe, dar cu un efect vizual pozitiv garantat.

Combinații spectaculoase

Designerii ne recomandă să nu asociem culori puternice în amenajarea locuinței, în special acolo unde spațiul nu este unul generos. Cu toate acestea, culorile îndrăznețe ca negrul și galbenul aduse împreună în combinație pot crea un efect de înviorare a spațiului și un suflu plăcut. Contează însă proporțiile în care folosim culoarea și celelalte culori pe care le folosim pentru a atenua un decor care ar putea fi prea strident.

galben-negru-1

În plus, nu este obligatoriu să transformați o camera la 180 de grade din prima. Reamenajarea unui apartament poate fi un proces de durată prin care transformați o camera banală într-una care să reflecte personalitatea dumneavoastră puternică. Începeți prin a alterna aceste doua culori – galben și negru – la nivelul accesoriilor. Înlocuiți pernele decorative, lămpile sau alte accesorii cu unele in aceste doua culori. Astfel vă veți putea obișnui cu impactul vizual, iar o reamenajare completă nu va mai fi dificilă.

galben-negru-2

Apoi, când sunteti pregătiți, văruiți pereții în galben și pictați apoi diverse modele cu negru pe ei și reintroduceți albul în celelalte componente din decor: mobilier, fotolii, canapea sau chiar și la draperii. Pentru un apartament mic, ar arata foarte chic un design care să cuprindă o podea în alb și negru, mobilier alb și galben lămâie pe pereți.

O alta combinație de culori extrem de placută, pentru firile mai boeme, este cea dintre alb și albastru, o schemă de culori care ne induce o stare specială, de calm și relaxare, ducându-ne cu gândul la un peisaj marin. Puteți începe prin a decora cu piese de mobilier în albastru pur. Sau apelați la accesorii ca suportul pentru șezut sau o cuvertură pentru canapea.

alb-albastru-1

De asemenea, puteți alterna nuanțele de albastru. O altă variantă deosebită este să decorați canapeaua cu pături decorative și perne într-un alb pur sau în combinație de alb cu albastru cu model de forme geometrice. Pentru ferestre, folositi perdele în culoarea bleu pentru a oferi un plus de lumină camerei.

alb-albastru-3

Daca unii dintre pereti sunt vopsiți in albastru, alegeți perdele în alb cu printuri sau modele albastre. Pentru bucătărie sau baie vă recomandăm o schemă de culori compusă din turcoaz deschis, alb și negru.

alb-albastru-2

www.povesteacasei.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: