Cui i-e frică de limba română? Eveniment de promovare a folosirii limbii române corecte

Fundaţia “Iaşi – Capitală Culturală Europeană” vă invită duminică 31 august 2014, ora 17.00 la Galeriile Pod Pogor la evenimentul “Cui i-e frică de limba română?”. Manifestarea are ca scop marcarea zilei de 31 august – Ziua Limbii Române şi promovarea folosirii limbii române corecte.

Pentru că cel mai frumos omagiu adus limbii române este să vorbim corect românește, pentru că Fundaţia „Iaşi – Capitală Culturală Europeană” NU încurajează frica de limba română, ci întelegerea ei și folosirea inteligentă a cuvintelor, lansăm invitatia la un EVENIMENT-CONCURS!

Timp de trei zile pe pagina www.facebook.com/iasi2021 vor fi lansate câte trei dileme de folosire a limbii române. Pentru a intra în competiţie, cei interesati trebuie să distribuie anuntul pe facebook și să trimită răspunsurile la adresa: contact@iasi2021.ro. Sunt considerate valide e-mailurile trimise până la ora 24.00 a fiecărei zile și care oferă solutii la toate cele trei întrebări.

Câştigătorii vor fi premiati duminică 31 august, de Ziua Limbii Române, la Galeriile Pod Pogor, ora 17.00, cu tricouri marca Epitescu (www.facebook.com/epitescu) și cărti de la Editura Polirom, în cadrul evenimentului “Cui i-e frică de limba română?”.

Cu această ocazie, publicul va putea lua parte alte probe cu premii, va râde alături de trupa de improvizaţie IDIOT şi va afla răspunsuri la cele mai provocatoare dileme ale limbii române în cadrul unei  sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri moderată de Stelian Dumistrăcel, prof dr. în cadrul Departamentului de Jurnalism si Știinte ale Comunicării, al Universitătii “Alexandru Ioan Cuza”, titular al rubricii „Lingvistica pentru toti” din Ziarul de Iași.

Regulamentul detaliat al concursului se află pe pagina www.facebook.com/iasi2021 si pe pagina de internet www.iasi2021.ro.

Organizatori: Fundatia « Iași-Capitală Culturală Europeană » & Primăria Municipiului Iași; Parteneri: Muzeul Literaturii Române, Editura Polirom, Epitescu; Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, revista Timpul

INFO

www.iasi2021.ro
www.facebook.com/iasi2021

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: