Cucerim înălțimi, aprindem speranțe pentru Alexandra

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași lansează un îndemn pentru comunitate bazat pe solidaritatea între oameni și ajutorarea concretă a Alexandrei Moloci, o fetiță de 19 ani, beneficiară a programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul asociației imobilizată în scaun cu rotile și diagnosticată cu: tetrapareză spastică, epilepsie reflexă, strabism la ambii ochi, retard neuro-motor, psihic și de limbaj.

V-ați întrebat vreodată cum este să fii părinte al unui copil altfel?

Suntem atât de ancoraţi în prezent, în fuga de zi cu zi şi asistăm de multe ori la lupta zilnică pe care o duce un copil cu nevoi speciale, fără să ne implicăm în vreun fel. Nimeni pe lumea asta nu ştie ce e în sufletul unei mame singure care se dedică unui copil în scaun cu rotile și nevoi deosebite.

Şi, da, este un consum uriaş emoţional care transmite lecții de iubire, de perspectivă asupra vieții, pe care nu ți le poate oferi nimeni. Lecția iubirii necondiționate am învațat-o de la Alexandra. Inevitabil, ajungi să fii și mamă, și tată pentru copilul tău și se creează o legătură mai mult decât specială. Nu este simplu, dar nici imposibil nu e. Costurile medicamentelor sunt uriașe. Din cauza problemelor grave de sănătate pe care le are de la naștere, Alexandra dezvoltă permanent și alte afecțiuni. În prezent ne confruntăm cu probleme legate de glanda tiroidă. Facem analize din două în două luni deoarece tratamentul este foarte agresiv. De asemenea, în momentul de față se confruntă și cu probleme stomatologice și o piatră la fiere care nu poate fi scoasă, ci doar monitorizată prin ecografii permanente ca să un apară alte complicații. Alimentația fetei mele este bazată pe un regim special din cauza tuturor afecțiunilor.”

Mai mult decât atât, un părinte greu încercat al unui copil special trebuie să fie puternic, să fie echilibrat şi să ştie să îşi adune rapid sufletul făcut bucăţele la auzul unui diagnostic crunt sau în faţa unui refuz al societăţii.

Alexandra are aceleași drepturi ca și ceilalți copii, respectiv dreptul la fericire, la integritate fizică și morală, dreptul de a fi iubită necondiționat și de a nu fi discriminată.

Proiectul Cucerim înălțimi aprindem speranțe, pentru Alexandra își propune ca 3 alergători să parcurgă în mod repetitiv Pârtia de Ski din Iași până la atingerea echivalentului celor mai înalți munți din Europa, Asia și Africa după cum urmează:

  • Alergător 1: Vârful Everest, Asia – 8847 m – 141 ture de pârtie
  • Alergător 2: Vârful Kilimanjaro, Africa – 5895 m – 94 ture de pârtie
  • Alergător 3: Vârful Mont Blanc, Europa – 4810 m – 77 ture de pârtie

Licităm fiecare tură de pârtie pentru suma de 10 lei. Donațiile se pot face în contul: RO36BRDE240SV08119112400, al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, cu specificația: sprijin pentru Alexandra.

Cei 3 tineri vor cuceri înălțimile, nouă nu ne rămâne decât să aprindem speranțele.

INFO

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

caritas-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: