CUANTUNE – Concert Nu-jazz la Baia Turceasca

* vineri, 16 septembrie 2011, ora 21.00 * Baia Turceasca (str. Crisan, in spatele Mitropoliei)

Warm-up-ul evenimentului va fi realizat de Scuffle, iar concertul va fi urmat de un after-party Beat Poetry Crew, care va avea loc la Club Brain incepand cu ora 01.00.

Bilete: pot fi achizitionate in avans la pretul de 15 lei, de la Club Brain si magazinul U-man din Iulius Mall, iar in seara concertului, de la Baia Turceasca, la pretul de 20 lei.

 

Evenimentul este organizat de Brain Events, in parteneriat cu Asociatia Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, si face parte dintr-un program ce are ca obiective: sustinerea formelor alternative si experimentale de teatru si arta contemporana; extinderea ideii de arta urbana, prin exploatarea spatiilor neconventionale; formarea unui public spectator-vizitator, precum si dezvoltarea unei dinamici artistice, axata pe schimburi si fluxuri culturale.

CUANTUNE este o prezenta noua pe scena muzicala romaneasca, ce a reusit intr-un timp scurt sa castige un numar impresionant de admiratori, mai ales in urma show-lui special oferit publicului, in deschiderea concertului celebrei trupe franceze NOUVELLE VAGUE, care a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti, in toamna anului trecut.

CUANTUNE aduce in prim plan un sound nou, inedit si captivant, un melanj seducator de elemente jazz, soul, funk, electro, drum & bass si hip-hop, trupa bucuresteana luand nastere in primavara anului 2010 prin intalnirea a doi artisti indragostiti de muzica jazz, Elizabeth si Cruxfader, care impreuna au creat un stil cu totul aparte, fiind greu de incadrat intr-un singur gen muzical. Cruxfader si Elizabeth, cei doi compozitori si membri ai CUANTUNE, avand alaturi in show-urile live muzicieni precum Michael Acker (bas, contrabas), Andreas Aron (contrabas), Matt Smith (tobe), Jimmy Czerkesz (chitara) sau Mandela (flaut), aduc pe scena o imbinare neasteptata de sunete, care la o prima ascultare ar putea parea antagonice dar care, in creatiile celor doi, se transforma in armonii melodioase ce confera o identitate aparte trupei. Elizabeth, una dintre cele mai bune voci de jazz a noii generatii, provine dintr-o familie de muzicieni si a luat primele lectii de pian la varsta de 7 ani, apoi studiat canto-ul clasic, insa dragostea pentru muzica jazz a convins-o sa se dedice total acestui stil, in prezent studiind jazz-ul vocal. Cruxfader a inceput sa compuna inca de la varsta de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului si a clapei, a invatat singur teorie muzicala, experimentand ritmuri si sound-uri prin numeroase colaborari cu artisti din zona underground hip-hop si soul, atat din Romania, cat si din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani.

Single-ul “Stand up on your feet (We’re having a party)”, ce poate fi ascultat pe pagina oficiala a trupei CUANTUNE, este o demonstratie de creativitate, o compozitie sofisticata, ce speculeaza inteligent confluenta unor genuri musicale, ce la o prima ascultare ar putea parea contradictorii, dar care se remarca printr-un sound inedit, in care impletirea jazz-ului clasic cu beat-urile moderne ofera autenticitate intregii compozitii, atentia ascultatorului fiind captata, inca de la primele acorduri ale piesei, de ritmul subtil si elegant, usor melancolic, al intro-ului cu influente hip-hop/R’n’B, dinamica melodiei crescand apoi treptat pentru a face loc vocii inconfundabile a lui Elizabeth.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: