”Cu ce va servesc?” de Pascal Bruckner

CU CE VA SERVESC? este prima piesa de teatru scrisa de celebrul eseist si romancier francez Pascal Bruckner pentru Grivita 53 – Primul teatru construit impreuna. Aveti ocazia sa o vedeti la Iasi, sambata, 22 decembrie 2018, de la ora 20:00 la Teatrul National Iasi.

Spectacolul are o distributie de exceptie:  Maia Morgenstern (clientul), Rodica Mandache (chelnerul)  si  Chris Simion – Mercurian (la debut, in rolul lui Dumnezeu).

Avandu-l ca sursa de inspiratie pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasa comedie de situatie – in cheie absurda – o experienta prin care, la un moment dat. va trece fiecare dintre noi.

O clienta intra intr-o cafenea, nu stie ce sa comande si spera ca rezolvarea acestei dileme sa vina din partea chelneritei.  Chelnerita, o foarte buna vanzatoare, reuseste sa-si bage clienta in pragul depresiei. Dumnezeu se intalneste cu amandoua, le serveste cea mai simpla lectie de viata si le face nota de plata.

Cautam acrita pentru rolul lui Dumnezeu si la o repetitie Maia Morgenstern mi-a propus sa joc eu. Am zis “da” in gluma si m-am vazut pe afis. Rodica Mandache a incurajat initiativa si mi-am zis:” este cea mai tare modalitate sa te razbuni pe un regizor”. Va anunt oficial ca nu intentionez sa repet isprava. Sergiu Nicolaescu e doar unul. De-acum incolo voi avea grija ce raspund. Una peste alta…e binevenita aceasta joaca, cu atat mai mult cu cat am incredere totala in cele doua mari actrite. Le admir, ma fascineaza si stiu ca nu ma vor lasa sa ies prost. Am doua mari sanse: sa ies foarte prost sau sa am bafta incepatorului. Aveti umor, da? Atunci riscati sa vedeti cu ce va servim. Am o singura sansa sa scap! Sa vi se para atat de departe sala Gloria, incat sa nu veniti. Dar n-am eu atata noroc, din centru pana acolo se fac 15 minute. Pana una alta…e cu multa bucurie intalnirea noastra si asta face totul. Chris Simion – Mercurian

Regia: Chris Simion – Mercurian. Decor: Imelda Manu. Costume: Mirela Traistaru. Asistent costume: Iolanda Mutu jr & Atelier Foarte frumos. Lightdesign: George Jipa. Organizator: Gabriel Popescu. Productie: Grivita 53

BILETE

Pret: 90-110 lei, in fuctie de pozitia in sala. Bilete online AICI.  Biletele se pot procura si de la agentia Casei Studentilor: Luni-Vineri:10-19, Sambata: 10-17, Duminica: inchis. Rezervarea se poate face la telefon 0749 052323,  este valabila 3 zile lucratoare.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “”Cu ce va servesc?” de Pascal Bruckner”

  1. Georgeta says:

    Piesa este superba, jocul actoricesc la inaltime. Am vazut-o la Teatrul din Focsani. Felicitari Maia Morgenstern, Rodica Mandache, Chris Simion. Va iubesc si va doresc mult succes in continuare.

Scrie un comentariu: