Cu Cardboard Camera puteti face fotografii 360

cardboard camera

Povestea incepe asa: Mike Podwal, product manager la Google, si-a vizitat tatal de sarbatori. Cu câtiva ani în urma, tatal sau, care este un artist, îi daruise lui Mike câteva tablouri pe care el însusi le pictase, iar Mike le-a pus cu mândrie pe peretii casei sale.

Cei doi nu se mai vazusera de mult timp, iar tatal lui Mike nu fusese niciodata în apartamentul acestuia, asa ca Mike a decis sa-i arate o fotografie, pentru ca tatal sa vada cum tablourile sale stau la loc de cinste, pe peretii casei sale. Fotografia însa nu era una obisnuita, ci una 360, adaptata realitatii virtuale.  Tatal lui Mike a „vizionat-o” folosind ochelarii Google Cardboard daruiti de fiul sau.

A fost pentru prima oara când tata îmi vedea casa si efectul pe care cadoul sau l-a avut asupra vietii mele. A fost atât de emotionat. Spunea WOW fara oprire”.

Acum poti face si tu acelasi lucru cu fotografiile tale, daca ai un telefon cu Android si îti instalezi aplicatia Google Cardboard Camera. Aplicatia este foarte usor de folosit: tii telefonul în pozitie verticala, apesi pe butonul camerei si te misti în cerc, facând o rotatie de 360 de grade. Vei captura atât imaginile, cât si sunetele (daca doresti).

Rezultatul este uimitor: o panorama 3D în care lucrurile care, în realitate, se afla în apropiere sau în departare par la fel si în fotografia ta. Mai mult de atât, te poti misca „prin” fotografia facuta, în stânga, în dreapta si în spatele tau. Totusi, partea de sus si cea de jos ramân goale (aceasta ar fi neajunsul experientei virtuale).

Spre deosebire de filmele adaptate realitatii virtuale, elementele din poza nu se misca, dar chiar si asa, o sa-ti placa ceea ce iese.

A folosit cineva Cardboard Camera pâna acum? Ce-ar fi sa incerci anul acesta si sa le trimiti parintilor imagini 360 cu bradul tau de Craciun. Vei avea ocazia sa o faci pentru ca  Ziarul de Iasi, pe 22 decembrie 2015, va fi insotit intr-un tiraj limitat de ochelari Google Cardboard. Este pentru prima data in Romania cand un ziar vine la pachet cu o pereche de ochelari VR. Acestia sunt produsi in Iasi, de firma Idei3D.

Mai multe informatii despre aceasta premiera nationala AICI!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: