Crucea Rosie participa la Saptamana Nationala a Voluntariatului

 

In cadrul saptamanii nationale a voluntariatului (9-15 mai) filiala Iasi a Crucii Rosii va fi prezenta cu un numar de activitati menite sa atraga atentia cetatenilor orasului Iasi asupra importantei pe care o au actiunile de tip voluntar si sa-i convinga ca merita sa-si ofere o parte din timpul liber acestora.

Calendarul activitatilor:

* Marti, 10 mai, orele 16:00-17:30: Seminar despre alimentatia sanatoasa sustinut de domnul Doctor Chirila Ioan la Sediul Crucii Rosii.

* Marti, 10 mai, orele 18: The Volunteer Flash Mob: cei ce se vor afla in Piata Unirii vor fi surprinsi de un Flash Mob ce va mobiliza pentru cateva minute voluntari ai ONG-urilor Crucea Rosie, Bethany si Impact. Acestia se vor aduna treptat sub forma unei gigantice litere “V” (de la “voluntariat”) in timp ce vor bate din palme pe ritmul melodiei “We Will Rock You” de la Queen.

* Miercuri, 11 mai, incepand cu ora 16: demonstratii de prim ajutor in Parcul Copou: o echipa formata din voluntari ai Crucii Rosii va oferi trecatorilor o demonstratie de prim ajutor pentru cateva situatii cu care s-ar putea intalni oricand in viata de zi cu zi. Atat in timpul cat si dupa reprezentatie vor fi impartite pliante despre importanta existentei unor cunostinte minime de prim ajutor, iar celor interesati le va fi luata tensiunea.

* Joi, 12 mai si vineri, 13 mai, orele 10:30-12:30: informare si demonstratie de prim ajutor premedical la Grupul scolar “Vasile Pavelcu”.

* Duminica, 15 mai, orele 10:00-18:00: Expovoluntar: in cadrul targului voluntarilor organizat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Crucea Rosie va avea un stand de promovare atat a organizatiei cat si a activitatilor initiate si puse in plan de aceasta in folosul comunitatii.

Persoana de contact: Alexandra Bostan, Lider de tineret Crucea Rosie, filiala Iasi – smail: alexandrabostan@yahoo.com, tel. 0746/568.900

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: