Crosului Inimii

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) organizeaza cea de-a 4a editie a Crosului Inimii, eveniment care are ca scop constientizarea populatiei asupra riscului bolilor cardiovasculare – principala cauza de deces in Romania – si promovarea unei vieti sanatoase prin sport.

Acesta se va desfasura duminica, 9 octombrie 2011, in Parcul Copou, de la ora 10:00, cu sprijinul Primariei Iasi si este preilejuit de Ziua Mondiala a Inimii.

Ziua Mondiala a Inimii a fost creata in vederea constientizarii populatiei cu privire la numarul deceselor anuale datorita afectiunilor cardiovasculare, aceste afectiuni fiind cauza principala de deces. Rolul nostru este acela de a face cunoscut faptul ca aproape 80% din bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin renuntarea la fumat, sedentarism si alimentatie necorespunzatoare, motiv pentru care asteptam un numar cat mai mare de participanti carora sa le verificam valoarea tensiunii arteriala si indicele de masa corporala.

Crosul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, iar in anii precedenti au alergat peste 200 de participanti. Pe langa desfasurarea efectiva a crosului, voluntarii SSMI vor fi in parc si vor masura tensiunea arteriala, vor da un pahar cu apa si vor imparti mii de pliante despre preventia bolilor cardiovasculare tuturor trecatorilor din Parcul Copou.

Crosul se va desfasura in mai multe etape, adaptandu-se numarul de ture in functie de varsta si sexul participantilor si acordand premii pentru fiecare dintre aceste categorii. Asteptam asadar in parcul Copou, pe 9 octombrie, un numar cat mai mare de oameni sa manifeste alaturi de noi pentru un mod de a trai mai sanatos!!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: