CRONICA / Spectacol de teatru ,,Casatorie in…doi”

Casatorie in doi  (1)

Pe 10 mai, la orele 20, in cafeneaua Maideyi, a avut loc spectacolul ,,Casatorie in…doi”,   o adaptare dupa texte de Ion Baiesu, realizat de actorii Andrei Ciobanu (Frosinel Leustean) si Ana Hegyi (Petronela Ghimbir), in regia lui Andrei Ciobanu.

Casatorie in doi (3) - Ana Hegyi

,,Piesa e o parodie a mariajului traditional si, implicit, traditionalist, a vietii comune, care se pliaza dupa cuvinte mari (fericire, ideal, orizont), preluate de pe ici, de pe colo si de la ceilalti.” (Dana Tabrea).

Asadar, Petronela Ghimbir si Frosinel Leustean, protagonistii unei casatorii cum-se-cade, avand nevoie de un ,,orizont”, il imprumuta pe cel mai la indemana: ,,barbatul aduce banii”, ,,femeia aduce fericirea”, iar mariajul nu va putea fi decat unul in care predomina dragostea si prosperitatea.

Nunta va fi una cu tam-tam ca sa fie si Petronela remarcata in localitate. Dupa nunta, ea va avea un program strict, bine intocmit de Frosinel, pentru ca a mai fost aplicat si de altii, fiind initiat de cineva ,, foarte competent”. Programul zilnic este centrat pe preferintele, nevoile si dorintele barbatului. In final, dupa o tentativa de divort datorata unui ,,fir de par” si a ,,parfumului de Lacramioara” cei doi realizeaza ca nu au niciun motiv de despartire si decid sa ramana impreuna.

Prestatia actritei Ana Hegyi a reprezentat o surpriza reala pentru cei care au venit sa-si ia portia de ras la o comedie de zile mari. Piesa a fost pe masura asteptarilor, iar rolurile au dezvaluit doi actori ce merita vazuti.

Autor: Mihaela Moga (Univ. Alexandru Ioan Cuza, CRP, anul II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: