Creierul Cuantic, o abordare interdisciplinară

Miercuri , 24 aprilie, in sala Ferdinand din cadrul universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, a avut loc conferinta “Creierul Cuantic – o abordare intredisciplinară”, sustinută de medicul primar psihiatru Gabriel Crumpei împreuna cu Centrul Catharsis Iasi.

Pornind de la cercetări ştiintifice in domeniul neurostiinţei(studierea indivizilor cu anumite deficiente ale creierului si observarea comportamentului lor; sau in cazul indivizilor sanatosi cu ajutorul Electroencefalogramei (EEG) realizandu-se cu electrozi aşezaţi pe scalp apoi supunerea lor la o serie de experimente şi teste), domnul Crumpei ne-a invitat la o analiza interdisciplinara a creierului uman si a comportamentului acestuia.

Astfel, s-a incercat compararea rezultatelor din domeniul neuroştiinţei – şi anume a comportamentului creierului uman – cu diferite teorii si ipoteze din alte ştiinţe, legate de percepţia realităţii. Printre teoriile cele mai importante aduse in discuţie au fost : fractalii, realitatea holografică (teorie a lui Karl Pribram), calculatorul cuantic, memoria holografică.

Totodata in cadrul evenimentului a fost lansat al doilea numar al revistei Human and Social Studies.

In finalul conferintei a fost prezintat un articol ce conţine concluziile Centrului Catharsis Iaşi cu privire la creierul uman si comportamentul.

Autor: Tamaş Corneliu, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Grupa 1, An II

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: