”Craciun in pasi de vals” – Strauss Festival Orchestra Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al cincilea an consecutiv in Romania, spectacolul Vienna Classic Christmas. Ansamblul vienez, infiintat in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, a primit in randurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentati artisti, pastrandu-si, astfel, suprematia intre orchestrele de acelasi gen. De cinci ani, publicul din Romania intra in atmosfera sarbatorilor de iarna in pasi de vals si de fiecare data, spectacolele vienezilor au fost sold-out.

Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscuta de publicul din Romania, mai ales ca in 2008 s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu. Potrivit traditiei incepute in urma cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din Romania in fastuoasa epoca a Vienei Imperiale, evocata de muzica rafinata a familiei Strauss si a altor ilustri compozitori.

Orchestra va fi condusa in acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert. Cei peste 40 de ani de activitate ai maestrului Seifert la Filarmonica din Viena si la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distinctii si activitati artistice il recomanda ca un excelent dirijor si violonist, care continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi fascinatia muzicii autentice vieneze peste intreaga RomaniIn acest an, ne vom bucura de un invitat special in spectacol, tenorul Robert Nagy, care starneste entuziasmul publicului prin lejeritatea cu care ia acutele, prin rafinamentul frazei si al subtilitatilor expresive. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa si milioane de spectatori au fost fascinati de rolurile pe care artistul le-a interpretat.e, in cadrul unui amplu turneu national.

PROGRAM TURNEU

 • Miercuri, 11 decembrie, TIMISOARA – Teatrul National
 • Joi, 12 decembrie, ORADEA – Teatrul National
 • Vineri, 13 decembrie, Cluj Napoca – Teatrul National
 • Sambata, 14 decembrie, TARGU MURES – Palatul Culturii
 • Duminica, 15 decembrie, SUCEAVA – Casa de Cultura a Sindicatelor
 • Luni, 16 decembrie, IASI – Teatrul National
 • Marti, 17 decembrie, PIATRA NEAMT, Casa de Cultura a Sindicatelor
 • Miercuri, 18 decembrie, BACAU – Teatrul de Vara “Radu Beligan”
 • Joi, 19 decembrie, ALEXANDRIA, Casa de Cultura a Sindicatelor
 • Vineri, 20 decembrie, BUCURESTI, Sala Palatului

BILETE

Asigura-te ca vei trai un Craciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna si Robert Nagy! Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului, la casa de bilete a Casei de Cultura a Studentilor si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro. In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de 150 lei categoria VIP, 100 de lei categoria I, 75 de lei categoria a II-a.

Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului national-cultural “Arta contra drog – 2013”, initiat de CIADO Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Palatul National al Copiilor si Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta.

INFO

www.straussfestivalorchestra.com/

www.facebook.com/StraussFestivalOrchestraVienna

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “”Craciun in pasi de vals” – Strauss Festival Orchestra Vienna”

 1. Alina says:

  Pana acum de trei ori am fost la acest concert si de fiecare data a fost incantator. recomand cu drag

Scrie un comentariu: