Crăciun cu Zâmbete – Ediția a XIII-a

craciun cu zambete

„Crăciun cu Zâmbete” revine și în acest an! Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, acest proiect se adresează cadrelor didactice și studenților Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, și nu numai. Oricine dorește să se implice este binevenit!

În acest an, Asociația Studenților Bioingineri s-a gândit să facă fericită familia Radu, formată din mama Radu Ramona și cei doi copii ai săi, Carina și Nicolae. Cei trei sunt găzduiți de o altă familie de 6 suflete, într-o singură cameră. Crescută la casa de copii de mică, Ramona nu dorește ca pruncii ei să aibă aceeași soartă. Nicolae este elev premiant la școală, iar Carina, cu firea ei foarte veselă și iubitoare, pare să ia urmele fratelui ei.

Din păcate pentru aceștia, ei vor locui în acest loc îngust și lipsit de condiții doar pe parcursul acestei ierni, viitoarea locație a lor fiind necunoscută. Dorm toți trei într-un singur pat, modalitatea de a se încălzi este la o sobă pentru care nu au lemne, și baia o au la comun cu restul locatarilor. Mama copiilor nu poate munci deoarece băiatul se îmbolnăvește des, și nu îl poate lăsa singur la spital. În schimb, face voluntariat la Fundația Hecuba pentru a-și putea spăla hainele. Singurele venituri lunare ale familiei sunt alocațiile copiilor și ajutorul social. Ocazional, Ramona este ajutată de doamna director de la fundație cu diverse sume de bani pentru a-și putea plăti utilitățile. De asemenea, aceasta urmează cursuri de calificare, pentru a se putea angaja pe viitor.

În acest an, Asociația Studenților Bioingineri dorește să ajute această familie pentru a avea un trai mai bun. Exact cum v-au obișnuit, însă cu mici surprize. În data de 2 decembrie 2015 a avut loc Seara de Film Caritabil, susținută în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală. Banii strânși la intrare vor fi donați integral cazului susținut. Pe 6 decembrie, s-au  gândit că Moș Nicolae nu a găsit adresa copilașilor, așa că i-au luat locul.

  • 8 decembrie:  Târg de handmade. Studenții vor confecționa și comercializa diverse lucruri făcute manual (brățări, felicitări etc.)
  • 9 decembrie: Seară de Stand-up Comedy(Click pentru pagina evenimentului)
  • 10 decembrie: Treasure Hunt. 10% din taxa de participare va fi donată cazului nostru (Click pentru pagina evenimentului)
  • 12 decembrie: Campionat de tenis de masă
  • 13 decembrie: Petrecere caritabilă
  • În data de 15 decembrie se va desfășura Crăciun cu Zâmbete- ediția a XIII-a, eveniment ce are ca scop încheierea strângerii de fonduri prin diverse momente artistice susținute de studenții facultății, dar și de persoane din exterior. Acesta va avea loc în Sala de Conferințe a Facultății de Bioinginerie Medicală, începând cu ora 18:00.

Cu toate acestea, activitățile nu s-au terminat. Anul acesta ei doresc să faca fericiți copiii de la Centrul „Sfânta Marina” Iaşi, printr-un nou proiect la nivelul asociației: cadoul din cutia de pantofi. În ce constă? Simplu: într-o banală cutie de pantofi, împachetată în hârtie de cadouri (capacul împachetat separat de corp), puteți pune orice considerați că poate aduce zâmbetul pe chipul unul copil. Le puteți dărui haine noi sau în stare bună, dulciuri, jucării, rechizite, sau orice altceva considerați a fi util. Acești copii au vârstele cuprinse între 6 și 14 ani. Cutiile vor fi strânse în sediul Asociației Studenților Bioingineri, în corpul Facultății de Bioinginerie Medicală, demisol. Aşteptăm cutiuţele voastre până în data de 14 decembrie.

INFO

Asociația Studenților Bioingineri

www.facebook.com/Asociatia-Studentilor-Bioingineri

www.facebook.com/CraciunCuZambete

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: