Cota de piaţă a sistemelor de operare mobile în România. Diferenţa dintre Android şi iOS creşte

Lupta dintre Android şi iOS pare decisă, cel puţin în ceea ce priveşte cota de piaţă. Veniturile, situaţia ecosistemului şi funcţionalitatea celor două mari sisteme de operare rivale sunt încă subiecte ale disputelor. Dar situaţia cotelor de piaţă este atât de clară, încât nu lasă loc controverselor, indiferent de ce parte a baricadei ne aflăm: Android câştigă.

România nu face excepţie de la această regulă. Conform StatCounter Android este lider detaşat în ţară noastră, ajungând la 62.73% cotă de piaţă în septembrie 2014. Numărul mare de terminale disponibile, diversitatea ofertei şi, bineînţeles, plaja largă de preţuri sunt principalele motoare care pun Android-ul în mişcare şi totodată principalele mijloace de diferenţiere faţă de iOS.

De cealaltă parte, iOS, care a lansat recent versiunea 8, cu cele două locomotive ale sale – iPhone şi iPad, deţine numai 25.52% din piaţa. Cu doar câteva modele de telefoane şi tablete, Apple nu are cum să ţină pasul cu numeroşii producători din toate colţurile lumii care se înghesuie să scoată telefoane cu Android de toate felurile şi pentru toate gusturile, dar se revanşează la alte capitole.

sisteme-de-operare-mobile-romania-2014-1

Septembrie 2014

Diferenţa dintre cele două sisteme a crescut în ultimul an şi sunt toate şansele să crească şi în perioada următoare. iOS era în urmă cu un an la 31.51%, în timp ce Android deţinea 49.11% din piaţă.

septembrie 2013

septembrie 2013

Vezi materialul complet pe www.go4it.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: