Coruri ortodoxe, Catedrala Mitropolitana, 13 octombrie, ora 19.00

coruri ortodoxe catedrala mitropolitana

Opera Națională Română Iași vă invită sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană, la un concert de muzică sacră în interpretarea corului de bărbați al Operei ieșene – Coruri ortodoxe românești și rusești – în memoria dirijorului Ioan Pavalache.

Interpreteaza: corul de barbati al Operei Nationale Romane Iasi.

Dirijor: Mirel Azamfirei

Prezinta: preotul Mircea Stoleri

INFO

Prima parte a programului conține partituri scrise de compozitori români: Gheorghe Cucu, Sabin Drăgoi, D.G. Kiriac, Gheorghe Dima. Pe lângă clasicii amintiți, am ales piese scrise de muzicieni contemporani cu noi: Dragoș Alexandrescu, Constantin Arvinte, Eugen-Dan Drăgoi. Avem și o primă audiție în aranjament pentru cor bărbătesc, și anume „Aliluia bizantină”, de Sabin Păutza, care ne-a făcut onoarea de a participa la repetițiile corului, deschizându-ne astfel, prin doar câteva fraze, căi nebănuite de percepere și transmitere a mesajului muzical. De asemenea, vom interpreta pentru prima oară „Rugăciune pentru împăcare” compusă special pentru acest concert de către compozitorul ieșean Ciprian Ion. Partea a doua a concertului nostru conține lucrări din repertoriul coral rusesc, piese semnate de A. Arhanghelski, P. Cesnokov, A. Taneev, M. Balakirev. Celebrele coruri rusești au inspirat compozitorii să scrie o muzică generoasă, ce invită la obținerea unor sonorități ample, dar în același timp calde și profunde. Aceste calități ale muzicii corale rusești (foarte rar auzită pe viu în țara noastră) convin de minune profilului unui cor de operă, care este obișnuit să cânte în nuanțe mari. (Mirel Azamfirei)

Evenimentul este inclus în cadrul programului Sărbătorilor Sfintei Parascheva și se va desfașura în prezența Înalților Prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Daniel, patriarhul României.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

OPERA NATIONALA ROMANA IASI

www.operaiasi.ro

Str. Agatha Barsescu nr. 18

cod postal 700074 Iasi, Romania

Telefon/fax (RCS & RDS):

Secretariat: +40-(0)232 211 144

Director Economic: +40-(0)232 211 146

Agentia de bilete: 0332 888 448

Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si de la Cafeneaua Maideyi (str. Lascar Catargi nr. 37), de luni pana duminica intre orele 08:00-00:00.

Programul Agentiei de bilete este urmatorul:

Luni: inchis

Marti-Sambata: 10:00-17:00

Duminica: 12:00-17:00

BILETE

Intrarea libera!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: